Asieldier van de week: knappe Mechelse herder Herman

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Helaas ben ik ook na mijn laatste plaatsing teruggekomen, dit keer lag het niet aan mij hoor echt niet, mijn toenmalige maatje ging puberen en vond mij ineens niet meer lief. Ik mocht zelfs van hem niet meer met het vrouwtje knuffelen. Dus helaas weer op zoek naar een nieuwe huis.

Voor diegene die mij nog niet kennen, zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Herman en ik ben een (volgens mijn verzorgers heel knappe) kruising Mechelse herder van 3.5 jaar oud. (01-01-2019).  In 2020 ben ik in de opvang gekomen. Ik was toen net 1  jaar oud en was volop aan het puberen. Hierdoor was ik niet altijd de makkelijkste en daardoor ben ik helaas een aantal keren teruggekomen na plaatsing. Nu mijn jonge, wilde haren aan het verdwijnen zijn, gaat alles een stuk beter en ik zou nu dan ook dolgraag een fijn mandje vinden, waar ik voor de rest van mijn leven kan en mag blijven.

Uiteraard is het belangrijk dat we elkaar eerst wat beter leren kennen dus ik zal beginnen met het opnoemen van mijn goede eigenschappen!

  • Ik ben ontzettend lief! Daar kan ik kort en bondig over zijn. Ik ben dol op knuffelen en plof graag op schoot of op de grond om heerlijke belly rub te krijgen.
  • Ik ben ook lief naar kinderen. Alleen vind ik hun manier van spelen soms wel spannend en daar kan ik wat onrustig van worden. Ik zou het dus het fijnst vinden als er in mijn nieuwe huisje géén kinderen wonen maar als ze op bezoek komen of ik ze op straat zei, dan vind ik dat absoluut geen probleem!
  • Ik vind het leuk om met andere honden te spelen. Ik ben wel een nogal robuuste speler en aangezien ik 40 kilo weeg, zoek ik dan ook een maatje van mijn eigen formaat.  Ik ben zelf trouwens echt enorm trots op mijn gespierde lichaam! Mijn verzorgers zeggen dat ik gelijk heb en dat ik onder dat laagje vet inderdaad één en al spier ben….
  • Ik ben graag actief bezig. Ik ben dol op spelen met een bal of flostouw, noem het maar op. Daarnaast ben ik een goed maatje voor naast de fiets of om mee te gaan hardlopen.
  • Ik houd van eten! Vooral lekker eten. Met een gevulde Kong of een bot doe je me altijd een plezier, maar ook voor een zoekspelletje met lekkere beloningen draai ik mijn poot niet om.

Nu ik je al mijn goede eigenschappen verteld heb, denk je vast “WAUW! Die Herman is echt een catch!” En dat ben ik ook zeker weten wel, maar ik wil natuurlijk wel vanaf het begin eerlijk zijn. Ik ben natuurlijk ook niet perfect dus er zijn ook nog  een aantal punten waar mijn nieuwe baas rekening mee moet houden of waar nog aan gewerkt moet worden….

  • Als ik me namelijk verveel, dan ga ik mezelf bezighouden. Mijn verzorgers noemen het slopen maar ik spreek zelf liever van creatieve expressie.
  • Ook tijdens mijn wandelingen heb ik veel behoefte aan uitdaging. Krijg ik die niet, dan ga ik een manier zoeken om aandacht te krijgen en je bijvoorbeeld proberen over te halen tot een touwtrekwedstrijd met mijn riem. Je moet dus echt actieve dingen met mij doen bijvoorbeeld speuren of fietsen.
  • Ik houd niet van katten. Katten vind ik maar rare wezens, ik blaf er altijd naar en als ze dan wegrennen, wil ik er weer achteraan.  Ik vind het ook niet nodig dat ze in mijn tuin verblijven en ik wil mijn huis al zeker niet met een van die vreemde schepsels delen.
  • Het liefst ben ik 24/7 bij mijn baasjes en ik vind alleen blijven heel stom. Hoewel ik het wel kan, moet je wel zorgen dat ik nergens bij kan want ik kan nog wel de neiging hebben om het huis helemaal opnieuw in te richten tijdens je afwezigheid…
  • Ik spring naar fietsers en hardlopers als ze te dichtbij komen en om extra imponerend over te komen, blaf ik daar dan uiteraard ook bij. Ook van paarden moet ik niets hebben. Dit doe ik al bijna niet meer door vele training met de mensen van het asiel, maar ik vertel het er toch maar even bij.

Omdat ik afgelopen keren terug ben gekomen omdat ik best wel moeite had met het wennen aan de nieuwe omgeving en baasjes, krijg ik gedragsmedicatie. Deze krijg ik bij mijn ontbijt met wat lekkers. Deze medicatie zorgt ervoor dat ik meer rust kan vinden en zal mij helpen bij de overgang naar een nieuwe plek. Uiteraard moeten mijn nieuwe baasjes zelf ook met mij aan de slag. Mocht het allemaal goed gaan, dan zal de medicatie afgebouwd kunnen worden. De medicatie zal voor 3 maanden geregeld worden door het dierenopvangcentrum.

Zoals je merkt doen mij verzorgers er alles aan om voor mij een nieuw baasje te vinden. Iemand die lekker actief met mij bezig gaat zijn, alleen wandelen is niet genoeg. Ik zoek een baasje waar ik tegenaan mag kruipen als we even aan het uitrusten( ik mag alleen niet in bed, flauw he). Iemand die mij kan begeleiden wanneer ik het allemaal even niet begrijp en wordt alleen geplaatst met een andere hond in huis, liefst mijn formaat. Ik kan namelijk veel steun uit halen van de gezelschap van andere hond.

Kunt u mij helpen om deze wens uit te laten komen?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen