Twee gezochte verdachten straatroof aangehouden

Foto:

De politie heeft twee mannen aangehouden die gezocht werden voor een overval op een krantenbezorger in de Willem Passtoorsstraat op zaterdag 11 augustus jl.

Op die dag vijf uur in de ochtend was het slachtoffer bezig met zijn krantenwijk in de Willem Passtoorsstraat in Zundert. Daar werd hij plots benaderd door twee jonge mannen op de fiets. Die kwamen op hem af, waarna ze hem sloegen en trapten tot hij op de grond viel. Daarbij werden onder meer zijn telefoon, portemonnee en paspoort weggenomen. Op het moment dat een van de daders nog op het slachtoffer zat, hoorde een bewoonster van de Willem Passtoorsstraat het gegil van het slachtoffer. Zij riep de overvallers aan die er meteen op de fiets vandoor gingen in de richting van de Kapellekeweg / Akkermolenweg. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek waarbij de Officier van Justitie al vrij snel toestemming gaf om de beschikbare beelden van de verdachten te verspreiden. De beelden werden veelvuldig gedeeld in de omgeving. Op het station in Emmen werd een van de verdachten herkent toen hij daar zat. Na aanhouding bleek dat zijn medeverdachte vast zat op het politiebureau voor een andere zaak. De eerst verdachte was kort daarvoor in vrijheid gesteld vanaf dat politiebureau voor dezelfde zaak. De recherche gaat zo spoedig mogelijk verder met het onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen