Jongeren starten initiatief voor eigen sportplek in De Berk

Foto: ijslander

Een groep jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar heeft het initiatief genomen om een eigen sportplek te realiseren in hun wijk De Berk in Zundert. Samen met Jongerenwerk Zundert presenteerden zij donderdagochtend het initiatief in het gemeentehuis. Burgemeester Poppe-de Looff en wethouder Zopfi zijn erg enthousiast en willen hun medewerking verlenen om het plan verder uit te werken.

Een eigen sportplek in hun wijk De Berk waar jongeren naar hartenlust kunnen voetballen. Dat is wat een groep jongeren uit de Berk nastreeft. Samen met Jongerenwerk Zundert hebben ze de handen ineengeslagen om een Citybox neer te zetten in De Berk: een vrij toegankelijke sportkooi waar kinderen en jongeren kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Onder de naam ‘Jongerenwerkgroep JWG Citybox Zundert’ wordt het initiatief vorm gegeven en hebben ze onder meer een informatiebrochure uitgebracht (Bekijk HIER de brochure)

Donderdagochtend hebben de jongeren hun idee gepresenteerd in het gemeentehuis. Burgemeester Poppe-de Looff en wethouder Zopfi zijn onder de indruk van de jongeren die, allen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, een dusdanig initiatief hebben opgestart. Burgemeester en wethouder willen graag hun medewerking verlenen. Een dergelijke voorziening kan echter niet zomaar worden neergezet. De gemeente gaat nu samen met de jongeren het plan verder uitwerken en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

bron: gemeente Zundert

foto ter illustratie (foto: ijslander)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen