Brabant investeert 70.000 euro in Van Gogh Galerie & Gastatelier

Foto: ontdekzundert.nl

Tien culturele instellingen, waaronder het Van Gogh Galerie & Gastatelier,  krijgen een subsidie van de provincie Noord-Brabant. Het gaat om de derde paragraaf van de subsidieregeling Hedendaagse Cultuur. Deze paragraaf, waarvoor 839.285 euro beschikbaar is, biedt startende cultuurmakers een serieuze kans om door te kunnen groeien naar de basis infrastructuur (BIS).

De subsidies zijn toegekend aan This is not a show (75.000), Van Gogh Galerie & Gastatelier (70.000), The Watershed (100.000), Baltan (100.000), Documentaire Festival Eindhoven (100.000), Kostic (60.000), Park (96.357), Wobby.club (47.928) TG Nomen (90.000) en TINC (100.000).

Nieuwe aanwas
Gedeputeerde Henri Swinkels: “Met deze regeling bieden we starters de ruimte om zich meerjarig te ontwikkelen. Bovendien geven we zo ook talenten en nieuwe aanwas de kans om te groeien. Dat is niet alleen een investering nu, maar ook in de toekomst van cultuur.”

In de regeling voor meerjarige ondersteuning van de professionele kunsten wordt gewerkt met drie verschillende paragrafen. Naast paragrafen voor landelijke zichtbaarheid en een sterke regionale betekenis, richt de derde paragraaf zich op vernieuwing en toekomstbestendigheid.

Ambitie
Swinkels: “Het culturele aanbod in Brabant is van een hoog niveau, en dat willen we zo houden. Daarvoor is het noodzakelijk dat ook nieuwe talentvolle makers zich in Brabant kunnen vestigen en ontwikkelen. De ambitie om landelijk meer zichtbaar te zijn en een solide cultureel systeem te hebben, ook op de langere termijn, vraagt blijvend om stevige investeringen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen