Burgemeester bezoekt streekproductenmarkt ‘Salon du Terroir’

Foto: Gemeente Zundert

Op zaterdag 24 november, bezocht burgemeester Poppe-De Looff namens de gemeente Zundert streekproductenmarkt ‘Salon du Terroir’ in Auvers-sur-Oise.

Gouden medailles
Tijdens de streekproductenmarkt konden de inwoners van Auvers-sur-Oise kennismaken met verschillende streekproducten. Een afvaardiging van het Van Goghhuis vertegenwoordigde Zundertse streekproducten als de Zundert Trappist en de thee. Andersom konden de Zundertse kennismaken met verschillende streekproducten uit Auvers-sur-Oise, waaronder een chardonnay (foto). Deze wijn is recent onderscheiden met twee gouden medailles.

Van Gogh
Onze gemeente koestert een speciale band met het Franse dorp. Deze relatie is gebaseerd op de band die beide gemeenten hebben met Vincent van Gogh. Van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert en in 1890 overleed hij in het Franse dorp. In dit kader hebben de gemeenten een jumelage overeenkomst gesloten. Jaarlijks zijn er meerdere contactmomenten tussen beide gemeenten, bijvoorbeeld bij het Bloemencorso en bij deze streekproductenmarkt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen