Inwoners Etten-Leur en Zundert krijgen toegang tot een glasvezelnetwerk

Foto: Gemeente Zundert

De gemeente Zundert en de gemeente Etten-Leur zijn in de afgelopen periode intensief bezig geweest met de realisatie van een glasvezelnetwerk binnen de gemeentes. Vooral in de buitengebieden is er grote behoefte aan deze snelle vorm van internetverbinding.

Snel internet
Voor steeds meer inwoners en bedrijven is snel internet bijna dagelijks een basisbehoefte. We zijn steeds meer afhankelijk van de digitale middelen. We delen foto’s, kijken meer televisie via internet en shoppen online. Ook bedrijven werken bijna alleen nog digitaal. Zo moeten agrarische bedrijven bijvoorbeeld hun registraties digitaal melden en versturen. “De aanleg van een glasvezelnetwerk is van grote meerwaarde voor bedrijven en inwoners. Het snelle internet zal een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van de gemeenten, en dan met name het buitengebied,” aldus wethouder Patrick Kok, gemeente Zundert.

E-fiber gaat aan de slag
De gemeenten gaan ieder een overeenkomst voor de periode van vijf jaar aan met het bedrijf E-fiber, voor de aanleg van glasvezel in het binnen- en buitengebied. Na ondertekening start E-fiber dit najaar met de uitvraag bij inwoners en bedrijven. “Dat betekent dat ze gaan kijken hoeveel huishoudens en bedrijven interesse hebben in een glasvezelaansluiting,” legt wethouder Martin van der Bijl uit Etten-Leur uit. Bij een minimum deelname van 30% wordt gestart met de aanleg van het netwerk. Binnen twee jaar moet het glasvezel er liggen. Inwoners en bedrijven zijn bepalend of het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk komt. “Uit de samenleving, en vooral de ondernemers uit het buitengebied, horen wij dat er veel interesse is en behoefte is aan het snelle internet”, geeft Van der Bijl aan. Beide gemeenten hebben goede hoop dat E-fiber het minimale aantal gaat halen.

Reacties