NL-Alert controlebericht op maandag 8 juni

Foto: Rijksoverheid

Maandag 8 juni 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvangen inwoners op hun mobiele telefoon. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro en vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

NL-Alert waarschuwt en informeert over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat inwoners moeten doen en waar meer informatie te vinden is.

Wat moet ik doen?
U ontvangt NL-Alert op de mobiele telefoon. Daarvoor hoeft u niets te doen. Wanneer u een NL-Alert op uw mobiel ontvangt, laat uw telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als u een koptelefoon of oortjes gebruikt. NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Bron: Rijksoverheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen