Gemeente Zundert roept kunstenaars op voor ontwerp Zundert Groen Imago Prijs

Foto: Gemeente Zundert

ZUNDERT – De gemeente Zundert nodigt kunstenaars uit om de Zundert Groen Imago Prijs te ontwerpen. De prijs wordt uitgereikt op de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij, GrootGroenPlus, die gepland is van 30 september tot 2 oktober (afhankelijk van de Corona situatie).

Prijs voor groen imago van Zundert (ZGIP)
Elk jaar reikt de gemeente Zundert de Zundert Groen Imago Prijs uit tijdens GrootGroenPlus. De prijs gaat naar het bedrijf, dat het groene imago van Zundert het beste in zijn stand laat uitkomen. De gemeente heeft de prijs in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs. Dit om het groene imago van de gemeente te benadrukken.

Ontwerp voor nieuwe trofee
In 2019 reikte de gemeente de trofee in de huidige vorm voor de laatste keer uit. Voor de volgende editie moet een nieuwe trofee komen. Die moet nog ontworpen en geproduceerd worden. Het gaat om een wisseltrofee en drie kleinere trofeeën. De wisseltrofee gaat drie jaar mee.

Oproep aan Zundertse kunstenaars
De gemeente nodigt Zundertse kunstenaars uit een ontwerp te maken voor de nieuwe ZGIP. De richtlijnen voor het ontwerp zijn:

  • De prijs straalt het groene imago van Zundert uit
  • De prijs heeft een relatie met de boomteelt
  • De prijs is duurzaam
  • De prijs is makkelijk mee te nemen
  • Vergoeding voor het ontwerp en productie is 1.000 euro

Hoe kun je reageren?
Geïnteresseerden kunnen tot 17 augustus reageren via [email protected] o.v.v. zaaknummer Z20-005187. Vermeld in je reactie je affiniteit met Zundert, duurzaamheid en de boomteeltsector.

Uit de reacties kiest een selectiecomité (dat bestaat uit een vertegenwoordiging van het Cultuurplatform Zundert en de gemeente Zundert) twee kunstenaars om een schetsontwerp te maken (vergoeding 250 euro).

Uiterlijk 30 augustus ontvangt het selectiecomité de schetsen van de twee kunstenaars. Hieruit wordt de uiteindelijke keuze voor de nieuwe trofee gekozen.

De kunstenaar heeft van 1 september tot 22 september de tijd om het werk te maken.

Tijdens de officiële opening van de beurs reikt wethouder De Beer de prijs uit aan de winnaar.

Vragen kunnen gericht worden aan Lotte Verstraten, [email protected] telefonisch via 076 – 599 5600.

Bron: Gemeente Zundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen