In ‘Zunderts Museumkwartier’ wemelt het dit weekend van de exposities

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

ZUNDERT – Het weekend van 5 en 6 september is er veel nieuws en moois te ontdekken in het ‘Zunderts Museumkwartier’.

Het Vincent van GoghHuis houdt zaterdag 5 en zondag 6 september Open Dagen en zijn er verschillende exposities te bewonderen:

  • “Van Gogh naar nu”. Met recente aanwinsten uit de museumcollectie wordt zichtbaar gemaakt dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt voor hedendaagse kunstenaars. Onder andere van kunstenaars die in het gastatelier naast het Van Goghkerkje hebben gewerkt.
  • “De mannen van Zundert”. In de tuin van van GoghHuis zijn twee gigantische beelden verrezen dankzij de vrijwilligers i.s.m. kunstenaar Tom Claassen en het Tilburgse kunstplatform PARK013, met hulp van Bouwbedrijf Gebroeders Nouws.
  • De resultaten vanartist-in-residence Heidi Vogels. De kunstenaar-filmmaker liet zich inspireren door het boek ‘Van Gogh, de zelfmoordenaar door de maatschappij’ van de Franse dichter en theatervernieuwer Antonin Artaud uit 1947 (Van GoghGalerie)
  • Expositie over het boek van Prof. Van der Hoeven ‘Bijdragen tot de Kennis der Geschiedenis van Zundert en Wernhout’ (Van GoghKamer) Ook het eerste exemplaar dat in 1920 werd aangeboden aan Koningin Wilhelmina is als bruikleen van de Koninklijke Verzamelingen Den Haag te zien in het Van GoghHuis.

Corso Expo:

Vanaf vrijdag 4 september tot en met zondag 20 september is de Corso Expo te zien in het gebouw van de oude Rabobank aan de Bredaseweg 2 in Zundert. De tentoonstelling is opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers. Vanwege de Corona richtlijnen kan er slechts een beperkt aantal bezoekers per uur de tentoonstelling bezoeken. Hiervoor is het noodzakelijk dat bezoekers een tijdvak reserveren. Kaarten kosten € 3,- per stuk en je kunt je tijdvak reserveren op www.corsozundert.nl/expo.

Koningsschilden in Museum de Weeghreyse:

Voor de laatste keer is er bijzonder gildezilver te zien in Zundert. Tot zondag 1 november 2020 zijn deze schilden te bezichtigen. Na de tentoonstelling wordt het gildezilver in bruikleen gegeven aan de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden zodat deze voor het nageslacht bewaard blijven. De tentoonstelling bevat naast voorwerpen van het opgeheven gilde st. Sebastiaan uit Rijsbergen, ook algemene informatie en voorwerpen over gildes, die gelukkig in de gemeente Zundert nog springlevend zijn!

Bron: VVVZundert, Vincent van GoghHuis Zundert, Corso Zundert, Museum de Weeghreyse, De Kuypersstichting voor Cultuur en Historie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen