Na Proeftijd nieuw café in Zundert: Café Grensgeval

Foto: Noor Michielsen

ZUNDERT – Het toch al ruime horeca-aanbod in Zundert krijgt uitbreiding. De Zundertse ondernemers Régis Nelemans en Jos van Aert openen vanaf donderdag 1 oktober de deuren van Café Grensgeval, gevestigd op de locatie van het huidige Proeftijd, eerder van De Roskam. Het nieuwe café zal vooralsnog een jaar gaan draaien.

Café Grensgeval gaat het beste van meer werelden combineren. Het dorpse van een gewoon café, het donkerbruine van een kroeg, het lichte van een theesalon, het spannende van een bar en het stadse van een grand café. Maar ook: het praktische van een kantine en het belang van een buurthuis. Café Grensgeval wil de naam waarmaken door nergens bij te horen en voor iedereen open te staan.

“We willen een café zijn waar overdag iemand koffie komt drinken nadat de boodschappen zijn gedaan. Of waar mensen met elkaar afspreken. Maar ook waar je spontaan binnenloopt zonder dat je je per se afvraagt wie er die avond zullen zijn. Gewoon omdat er altijd goei volk binnen zit!”, lacht Jos van Aert (38), sinds vorig jaar een ‘kleine zelfstandige’ en altijd op zoek naar nieuwe kansen.

Samen met Régis Nelemans (30), telg uit een echte ondernemersfamilie, kreeg hij de kans om het stuur over te nemen van de mannen achter Proeftijd. Het tweetal heeft daar niet lang over na hoeven denken. “Een geweldig leuke uitdaging in deze rare tijden”, stelt Régis, voor wie de horeca als directeur-eigenaar van Drankenhandel Jack Roovers geen onbekend terrein is.

“Mensen willen meer dan ooit ontspannen ergens kunnen aanschuiven”, vult Jos aan, “anderen kunnen ontmoeten alsof ze thuis zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat mensen elkaar hier kunnen verstaan, letterlijk en figuurlijk”.

De bevriende dertigers willen een café waar iedereen zich thuis voelt, los van leeftijd, afkomst, voorkeur of wat dan ook. Ze nodigen mensen uit een praatje te maken met elkaar, een spelletje te spelen, alles ongedwongen en vertrouwd. Er wordt overigens niet gekookt in Café Grensgeval, wel kun je er straks allerlei hapjes laten aanrukken, speciaal gemaakt door Fransien Som, van Proef op de Som.

Ook denken beide bevriende ondernemers nu al na over een kleinschalige programmering in hun nieuwe café. Ze overwegen ruimte te bieden aan bepaalde sociale of culturele activiteiten, zeker nu het bij de buren (Cultuurcentrum De Schroef) voor langere tijd stil zal zijn. “Kleine concerten op zondagmiddag, een lezing of presentatie. Wie weet wat er allemaal kan.”

Café Grensgeval neemt vanaf 1 oktober het stokje over van Proeftijd, het eetlokaal dat twee jaar lang door de mannen van Bij De Nonnen werd uitgebaat. Die vinden het nu mooi geweest; William Gommers richt zich op de bouw en ontwikkeling van zijn B&B, pal ernaast en de anderen richten zich nu volledig op het restaurant Bij De Nonnen. Vooralsnog draait Café Grensgeval tot oktober 2021. Daarna wordt volgens planning de verbouw van het pand van het voormalige Hotel De Roskam ingezet. Maar evengoed wordt er met Café Grensgeval juist een begin gemaakt van een wat langer lopend avontuur.

Voor meer informatie: www.cafegrensgeval.nl

Bron: Fiks&Fokus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen