Na de anonieme melding gaan agenten naar de loods toe. Ook zij ruiken een sterke chemische lucht en besluiten versterking te vragen. Ze betreden het pand en vinden daar een bewerkingslocatie van stoffen, die worden gebruik om verdovende middelen van te maken zoals cocaïne. Twee verdachten worden direct aangehouden rond 19.00 uur. Er is een vermoeden dat nog meer verdachten in de loods aanwezig zijn. De DSI komt ter plaatse en arresteert om 19.50 uur nog eens twee verdachten. Het gaat om drie mannen zonder vaste woon- en verblijfplaats (56, 60 en 69 jaar) en een vierde man, een 59-jarige man uit Spanje. De verdachten worden vandaag verhoord.
LFO is ter plaatse en inventariseert wat er precies aanwezig is in de loods. Ze hebben in ieder geval duizenden liters gevaarlijke stoffen gevonden, die een bedreiging kunnen vormen voor de omgeving. Zij zullen de bewerkingslocatie veilig ontmantelen. Het pand wordt bewaakt.
Heeft u iets gezien of gemerkt?
Heeft u iets verdachts gezien of gemerkt in de buurt van Achtmaalseweg? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen.
Vermoedt u een drugslocatie?
Drugslaboratoria, bewerkingslocaties en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Geef waar mogelijk ook informatie zoals nummerborden, auto’s of signalementen van personen bij het pand door.
Hoe herkent u een drugslocatie?
Ze kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab of bewerkingslocatie bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). Ook zijn ongebruikte deuren en ramen vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim. Kijk voor meer informatie ook eens op: https://www.politie.nl/informatie/hoe-ziet-een-drugslab-eruit.html