Verkeersmaatregelen Bloemencorso 2019

Foto: Pix4Profs/Ramon Mangold

Informatie over de verkeersmaatregelen die plaatsvinden tussen 26 augustus en 6 september in verband met het Bloemencorso.

In deze periode vindt de opbouw van de tribunes, het verplaatsen van objecten en de inrichting van de diverse pleinen plaats. Hierdoor worden een aantal straten en pleinen afgesloten en worden er parkeerverboden ingesteld. De bebording die ter plaatse staat en de aanwijzingen die worden gegeven dienen te worden opgevolgd.

Voor vragen kunt u mailen naar [email protected].

Afsluiting maandag 26 augustus – vrijdag 6 september
Molenstraat tussen Meirseweg en T-kruising Prinsenstraat
Maandag 26 augustus tot en met vrijdag 6 september is de Molenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Meirseweg tot aan de T-kruising bij de Prinsenstraat. Fietsers dienen de Molenstraat zo veel mogelijk te vermijden vanwege de verkeersveiligheid tijdens de werkzaamheden in de Molenstraat. Voor de bereikbaarheid van De Willaert zal de Auvers sur Oise-straat in twee richtingen worden opengesteld. Het doorgaand verkeer uit de richting Rijsbergen wordt omgeleid via de randweg. Het doorgaand verkeer vanuit Wernhout wordt via de Leeuwerikstraat en de Berkenring naar de randweg verwezen. Het overige verkeer wordt door de verkeersregelaars verwezen.

Prinsenstraat tussen Veldstraat en T-kruising Prinsenstraat en Molenstraat
Donderdag 29 augustus tot en met woensdag 4 september zal de Prinsenstraat tussen de Veldstraat en de T-kruising van de Prinsenstraat/Molenstraat zijn afgesloten.

Molenstraat tussen T-kruising Prinsenstraat en de Wernhoutseweg tot aan de rotonde
Donderdag 29 augustus tot en met woensdag 4 september zal de Molenstraat tussen de T-kruising met de Prinsenstraat tot aan de rotonde aan de Wernhoutseweg zijn afgesloten.

Parkeerverboden
Oranjeplein
Vanaf 28 augustus tot 5 september geldt er op het Oranjeplein een parkeerverbod.

Nassauplein
Vanaf 31 augustus tot 3 september geldt er voor het Nassauplein een parkeerverbod.

Parkeerplaats Prinsenstraat-Molenstraat
Vanaf 29 augustus tot 4 september geldt voor deze parkeerplaats een parkeerverbod.

Parkeerplaats Prinsenplein
Vanaf 31 augustus tot 3 september geldt er voor deze parkeerplaats een parkeerverbod.

Achtmaalseweg/Molenstraat tussen Molenstraat 142 en Achtmaalseweg 8
Afgesloten vanaf vrijdag 31 augustus 18.00 uur tot dinsdag 3 september 18.00 uur

Zondag 1 september 07.00 – 19.00 uur
Bij de volgende locaties zijn (extra) afsluitingen aanwezig. Alle straten gelegen tussen deze afsluitingen zijn tussen genoemde tijden niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt door verkeersregelaars en bewegwijzering omgeleid.

Achtmaalseweg vanaf kruising Lijsterstraat/Nachtegaalstraat
Akkermolenweg vanaf nr. 2a en 34
Bredaseweg vanaf nr. 11 en 12a
De Brug splitsing Kapelakker
Het Laar bij splitsing Meirseweg
Kapelakker vanaf splitsing de Brug
Kapellekestraat vanaf splitsing Kapelakker
Lijsterstraat vanaf kruising Fazantstraat/Rutvenstraat
Meirseweg vanaf nr. 21
Nachtegaalstraat vanaf nr. 54 en 71
Prinsenstraat vanaf nr. 51
Rutvenstraat vanaf kruising Lijsterstraat/Fazantstraat
Wernhoutseweg vanaf nr. 26 en nr. 19
Wildertsedijk vanaf nr. 51

Parkeerverboden op calamiteitenroute: zaterdag 31 augustus 12.00 uur – maandag 2 september 04.00 uur
Tijdens het Bloemencorso dient de kern van Zundert bereikbaar te zijn. Daarom wordt er voor de hulpdiensten een calamiteitenroute ingesteld. De straten die in de calamiteitenroute zijn gelegen dienen vrijgehouden te worden. Daarom worden er parkeerverboden ingesteld langs onderstaande straten:

Beeklaan, Beekzicht (1 zijde), Burg. Manderslaan tussen Pastoorsdreef en parkeerplaats Willaert, Eikenlaan vanaf Beukenlaan tot Veldstraat, Esdoornstraat, Fazantstraat, Hertogstraat, Hofdreef, Kapellekestraat, Katerstraat, Laarpark, Leeuwerikstraat tussen rotonde Wernhoutseweg en Fazantstraat, Lijsterstraat vanaf kruispunt Rutvenstraat/Fazantstraat tot aan kruising Achtmaalseweg, Meidoornstraat, Meirseweg vanaf splitsing Nederven-Burg. Manderslaan tot rotonde Hofdreef, Nachtegaalstraat, Pastoorsdreef, Prinsenstraat vanaf rotonde randweg tot Veldstraat, randweg, Wildertsedijk vanaf uitweg Ardo tot aan Burg. Manderslaan

De Randweg (Beeklaan) maakt geheel onderdeel uit van de calamiteitenroute.

Krijgt u bezoek tijdens het corsoweekend? Wijs ook hen op de parkeerverboden die van kracht zijn. De parkeerverboden gelden alleen voor de rijbaan en niet voor de bestaande parkeervakken, tenzij ter plaatse aangegeven.

Omleidingsroute openbaar vervoer
Tijdens het Bloemencorso op zondag 1 september is er de hele dag een speciale dienstregeling van kracht. Meer informatie op www.arriva.nl.

Wegsleepverordening
Op 5 juli 2016 is door de gemeenteraad een wegsleepverordening voor de gemeente Zundert vastgesteld. Wanneer er geparkeerd wordt op plaatsen waar een parkeerverbod van kracht is loopt u het risico dat uw voertuig wordt weggesleept.

Bedankt!
Het gemeentebestuur van Zundert en de Stichting Bloemencorso Zundert zijn zich ervan bewust dat de activiteiten vanwege het Bloemencorso, de Zundertse inwoners, bedrijven en andere bezoekers aan Zundert, ongemak en overlast bezorgen. Zij proberen deze overlast tot een minimum te beperken. Het gemeentebestuur en het stichtingsbestuur vragen uw medewerking en danken u bij voorbaat hiervoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen