Asieldier van de week: Jazzy

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Jazzy is een kruising Stafford meisje van bijna 2 jaar (01-01-2021). Ze is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Jazzy is een erg vrolijke maar drukke meid. Deze dame heeft genoeg energie en kan hoog springen, ook tegen je aan. Wij zijn dan ook op zoek naar een actieve eigenaar. Deze dame staat altijd klaar om op pad te gaan en schudt als blijk is flink met haar billen.

Met wandelen houdt Jazzy van stevig doorstappen en deze dame kan, met name in het begin, trekken aan de lijn. Dit komt doordat Jazzy het wat moeilijk vindt als er teveel prikkels zijn zoals drukte op straat of andere honden. Jazzy kan dan gaan piepen of soms de lijn pakken. Zodra je in een wat rustigere omgeving loopt, zie je de stress van haar afglijden en komt ze tot rust. Ook trekt ze dan veel minder tot bijna niet aan de lijn. Jazzy zal dan ook niet in een drukke stad of woonomgeving geplaatst worden, voor haar is een rustige woonomgeving veel beter. Ook zoeken we een plek waar een tuin aanwezig is.

Jazzy houdt erg van spelen. Een trekspel doen of even achter een bal aan rennen vindt ze enig. Het terugbrengen van de bal lukt echter nog niet altijd. Jazzy is snel afgeleid en heeft sowieso nog veel te leren, basiscommando’s kent ze namelijk nog niet voldoende. Wij raden haar nieuwe baasje dan ook aan om met haar naar een diervriendelijke hondenschool te gaan.

Nu denkt u vast, pfft deze dame heeft energie voor 10. Maar ondanks dat ze inderdaad lekker actief is, kan ze ook haar rust pakken. Ze komt graag bij je liggen om even een kroel te halen of ze kauwt op een speeltje.

Helaas hebben we geen informatie over hoe Jazzy verder in huis is, dit betekent dat we niet weten of ze alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Ook wordt ze alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.
Jazzy reageert wisselend op andere honden, ze is niet altijd agressief, maar ze maakt zich wel erg druk. Een nieuwe eigenaar moet dan ook rekening mee houden dat ze hierin begeleiding nodig heeft. Voor Jazzy zoeken wij dan ook een rustig huishouden zonder andere huisdieren.

Jazzy heeft last van een voedselallergie en krijgt hiervoor dieetvoeding Hypoallergeen van Royal Canin.

Bent u actief en ziet u het wel zitten om deze actieve meid een gouden mand te geven? Dan horen wij graag van u!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen