Dream Academy – Wil jij van je Hooikoorts af?

Foto:

Wie een allergie heeft, wordt hier dagelijks mee geconfronteerd of moet van alles in de gaten houden. Mag je geen gluten of lactose, dan blijft het opletten op feestjes of als de pollen in de lente weer in de lucht zijn, is een wandeling geen pretje. Of de constante jeuk als je weer een eczeem aanval hebt.

Rode vlekken

Marianne (50) weet hier alles van. Zij had haar hele leven al last van een allergie voor tomaten, omdat zij als klein kind regelmatig tomaten moest eten van haar moeder, terwijl ze het als kind heel vies vond. Als ze per ongeluk tomaten at dan kreeg ze rode vlekken in haar huid en zweetaanvallen. “Ik baalde daar altijd van, want ik ben dol op pasta bolognaise,” vertelt zij. Middels hypnose is Marianne van deze allergie af.

Aangeleerd gedrag veranderen

Johan legt uit hoe hypnose een allergie verhelpt. “Een allergie is een reactie op het immuunsysteem. Als je ergens zogenaamd allergisch voor bent, dan reageert je immuunsysteem onlogisch en bestempelt het als schadelijk, terwijl dit helemaal niet het geval is. Hierdoor krijg je een allergische reactie. Allergie is dus aangeleerd gedrag, waardoor je immuunsysteem overgevoelig wordt voor stoffen die eigenlijk helemaal niet schadelijk zijn.”

Hooikoorts

De lente staat al weer voor de deur. Dit merkt Johan aan in de aanmeldingen in zijn praktijk. Johan: “Bij hooikoorts reageert je lichaam op iets van buiten, de pollen. Opeens gaat het iets “doen” en dat iets “doen” is gedrag. Met hypnose kun je dit gedrag veranderen, omdat het invloed heeft op je onderbewuste.”

Hoe een hypnose-sessie eruit ziet bij Johan om je van je van bijvoorbeeld een dergelijke allergische reactie af te helpen? “We gaan eerst het allergiegedrag identificeren en bereiden vervolgens je onbewuste voor op de gewenste verandering,” legt de hypnosecoach uit. In de sessie daarna neem ik het allergiegedrag, dus bijvoorbeeld de vlekjes, zweetaanvallen of het niezen weg. Je onbewuste krijgt nieuwe informatie om op een andere manier met de allergie om te gaan. In de laatste  sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste.”

Wil jij dat ook? Klik dan hier en ontvang 60euro korting!

Meer informatie: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen