Kunstenaar in het zonnetje: Joey Sepers alias Joey Monopoly

Joey Sepers alias Joey Monopoly was afgelopen maand “inwoner” van het van Gogh Artist in Residence atelier, de kosterwoning, in Zundert. De moderne kunst, de toekomst van de kunst in beeld. Kijk hier naar enkele beelden van de uren die wij met Joey in januari doorbracht.

Van Gogh AiR Prijs voor Joey Monopoly 
Joey Sepers, alias Joey Monopoly, afgestudeerd aan de studie Art & Research in Breda, is uitgeroepen tot winnaar van vierde editie van de Van Gogh AiR Prijs 2021. Joey mag een maand lang verblijven als ‘artist-in-residence’ in het gastatelier naast de oude kosterswoning uit Van Goghs tijd. Ook ontvangt hij een geldbedrag van € 1000,-. Aansluitend zal Joey exposeren in de Van GoghGalerie. Joey werd geselecteerd uit negen aanmeldingen, die beoordeeld werden op de kwaliteit van het werk en de geschiktheid om deel te nemen aan de residentie in Zundert.
Zowel affiniteit met Van Gogh en de plek, als intentie voor de invulling van de werkperiode speelden daarbij een rol. Ron Dirven, directeur-conservator Vincent Van GoghHuis: “Het werk was wederom divers en van goed niveau. Joey maakt veelzijdig en verrassend werk. Hij is iemand die actief samenwerking opzoekt en interactie aangaat met het publiek. Het werk getuigt van humor, maar niet zonder diepgang. De fascinatie voor parades, zoals carnavalsoptochten en het (Zundertse) bloemencorso, verraden de wens en noodzaak tot interactie met mens en omgeving. Het uitdiepen van juist dit thema belooft een beeldende theatraliteit. De jury hoopt dat dit tot spannende avonturen leidt tijdens het verblijf en de werkperiode in Van Goghs geboortedorp.”
Bron: Pix4Profs / Jan Stads – Vincent van Gogh Huis 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen