Hossen met Jägerthee en je kater tabee met groene thee

Foto: LocalTea

Hoppathee! We kunnen weer. Carnaval gaat vandaag van start en daar lopen wij als Brabantse ondernemers natuurlijk wel warm voor. Zo delen we graag een recept voor een heerlijke (alcoholische) thee en hebben we een goede anti-kater tip voor je.

Ook willen we graag een nieuw lid van ons LocalTea(m) aan je voorstellen. Dus, zet je feestmuts op en hou die handjes vast in de lucht. Het feest kan beginnen.

Hossen met Jägertee
Ja, een lekker biertje hoort er natúúrlijk bij deze carnaval. Maar wil je nou echt eens uitpakken, maak dan eenvoudig je eigen Jägertee. Oftewel: glühwein met wat extra pit. Ideaal om lekker op te warmen.

Je maakt ‘m met onze enige echte LocalTea Zwarte Thee – Rood fruit. Het recept (voor circa 1 liter) is, zoals het tijdens carnaval moet zijn, lekker simpel:

  • Zet een pot (minimaal 500 ml) zwarte thee
  • Meng in een pan 400 ml rode wijn, 500 ml zwarte thee en 100-200 ml (hoeveelheid naar smaak) bruine rum
  • Voeg sinaasappelschil (of gedroogde sinaasappelpartjes), kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel toe (hoeveelheid naar smaak, hoe meer je toevoegt, hoe kruidiger)
  • Zet op laag vuur om op te warmen. Hoe langer je alles laat trekken, hoe sterker de smaak. Iets te sterk geworden? Dan kun je de Jägertee nog aanlengen met water of extra thee.

Je kater tabee met groene thee

De kans zit er in dat je een dezer dagen iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Je kúnt natuurlijk grijpen naar een vette snack of (voor de diehards) meteen weer aan het bier gaan, maar wist je dat groene thee een verkoelende werking heeft en je helpt te relaxen? Zo krijg je nieuwe energie om de volgende avond weer te gaan hossen.

Tip: voeg er wat honing aan toe. Dit brengt je suikerspiegel weer op pijl.

Of, zoals Huub Hangop het in zijn lied ‘Doe mij maar een kopje thee’ verwoordt:

“Hé D, doe mij maar een kopje thee. Want ik heb in mijn leven al genoeg bier gedronken. Hé D, doe mij maar een kopje thee. Want de smaak van dat bier zit me echt tot hier, dus schenk voor mij maar een lekker kopje thee in.”

 

 

Op de thee bij Mike
LocalTea groeit! En nee, dan bedoelen we niet alleen de theeplanten op onze plantage. We hebben ook een aantal hele fijne collega’s aan ons LocalTeam mogen toevoegen. Vandaag stelt aan jullie voor: Mike Zuurbier.

Wie ben je?

“Ik ben Mike Zuurbier, 31 jaar en woonachtig in Uitgeest (NH). Naast werkzaam in opdracht van LocalTea mag ik me ook bezighouden met de gemeentepolitiek. Als ik vrij ben, hou ik van motorrijden en nieuwe mensen en culturen leren kennen. Zo heb ik nog de droom om ooit op de motor naar Goa (India) te rijden.”

Wat doe je bij LocalTea?

“In mijn vorige rol bij PostNL mocht ik LocalTea reeds ondersteunen op het gebied van e-commerce en logistiek. Toen de vraag kwam om online verder te helpen groeien, was ik direct enthousiast. Ik geloof sterk in het dichterbij maken van producten met daardoor een duidelijk lagere impact op onze aarde. Tevens kan ik genieten van een product wat kwalitatief beter is, zoals de thee van LocalTea.”

Wat is jouw ultieme theemoment?

“De afgelopen twee jaar ben ik veel gaan wandelen. Als je dan thuiskomt ben je meestal koud van het weer, maar warm van de beweging. Om op dat moment een kopje LocalTea Gember te drinken is erg lekker. De frisse groene thee met de pittigheid van de gember.”

Sla je voorraadje groene thee hier in —-> Groene thee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen