Boekpresentatie Toine Rongen: ‘De Speech van de pompoenzoener’

Foto:

Op dinsdag 8 maart spreekt journalist en schrijver Toine Rongen samen met interviewer Eric Wander over zijn boek ‘De Speech van de pompoenzoener’.

Tijdens de lockdown kreeg de eerste roman van Toine Rongen na tien jaar eindelijk zijn beslag. Juist deze onzekere tijden zijn het uitgelezen moment om ‘De Speech van de Pompoenzoener’, dat zich hoofdzakelijk afspeelt in Zevenbergen, te lezen.  In het jaar 2010 kwam het leven van Toine door een gebeurtenis volledig op de kop te staan. Zijn vader, de plezierjachtbouwer Anton Rongen, overleed ondanks zijn hoge leeftijd toch totaal onverwacht. In het boek probeert Toine zijn vaders dood te verwerken en het beeld van zijn vader, die na de oorlog een pionier van de wederopbouw werd, weer even tot leven te brengen.

Hoofdpersonage in het boek, Stefan van Hoofd is een aangedikte uitvergroting van Toine zelf. Zijn bizarre belevenissen doen ongetwijfeld veel stof opwaaien. Er zitten veel bekende locaties uit Zevenbergen in het boek verwerkt, zoals de Markt met de twee kerken, de Stationsstraat, de haven, de Afgebrande Hoef, zeemeermin Serena en Hotel De Borgh. Alhoewel het verhaal is overgoten met een flinke laag humor en fantasie, beschrijft het veel waargebeurde feiten over historisch Zevenbergen. Het is dan ook goed mogelijk dat mensen zich in deze verhalen herkennen.

 

  • Datum:        dinsdag 25 januari 2022
  • Tijd:             19.30-20.30 uur
  • Locatie:       bibliotheek in Zevenbergen, Kasteelweg 3
  • Maximum:   het evenement is voor maximaal 20 bezoekers toegankelijk.

De toegang is gratis. Wèl vooraf aanmelden.

Aanmelden boekpresentatie Toine Rongen

Bron: Bibliotheek West-Brabant
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen