Weekend weer: Het wordt ijzig koud met kans op natte sneeuw

Foto: Pixabay

Op plaatsen waar het helder is kunnen vanavond mistbanken ontstaan. Vooral in het zuidoosten komen wolkenvelden voor. In grote delen van het land is het droog en gaat het in de loop van de avond een graadje vriezen.

Dicht aan de kust blijft het iets langer boven het vriespunt en kan nog een enkele winterse bui voorkomen. Er valt niet alleen regen, maar mogelijk ook wat (natte) sneeuw of hagel. In combinatie met vorst kan dit gladheid opleveren. In de loop van de nacht kan regionaal (dichte) mist en laaghangende bewolking ontstaan. Het vriest licht en in het oosten kan het 4 of 5 graden vriezen.

Zaterdag: noorden en noordwesten winterse buien
De dag begint koud en op veel plaatsen ook grijs door mist of laaghangende bewolking. In de middag lost de mist voor een groot deel op en kan lokaal de zon doorbreken en dan stijgt de temperatuur naar 1 tot hooguit 3 graden. Er zullen ook genoeg plaatsen zijn waar het bewolkt blijft en dan is het kil met een temperatuur amper boven het vriespunt. Zeker in de ochtend kan het hierdoor plaatselijk glad worden. De wind is zwak of hooguit matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. In de avond en nacht kan de bewolking weer toenemen en vriest het op veel plaatsen.

Zondag: kans op een bui
Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en alleen heel lokaal krijgen we de zon even te zien. Daarbij kan het in de ochtend mistig zijn. Op veel plaatsen is het droog en het wordt maximaal 1 à 2 graden. Plaatselijk ligt de middagtemperatuur rond of net onder nul. Aan de westkust is een kleine kans op een winterse bui. In het zuiden kan plaatselijk een klein beetje sneeuw vallen.

Komende week aanvankelijk droog
Tot en met dinsdag is het zo goed als droog met alleen aan de noordkust kans op een bui. Er zijn wolkenvelden, afgewisseld met wat zon. ’s Nachts vriest het een aantal graden en overdag komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit. Daarbij staat een zwakke tot matige oostenwind. Later in de week neemt de kans op winterse neerslag iets toe.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen