Weekend weer – Poncho mee in carnavalsweekend

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

Het carnavalsweekend staat voor de deur en feestvierders staan te popelen om buiten op een plein ouderwets carnaval te vieren. Of je het droog houdt tijdens het feesten vertellen wij jou in dit artikel.

Tijdens de vier dagen dat uitbundig carnaval wordt gevierd kunnen de feestvierders rekenen op wisselende weersomstandigheden. Het carnavalsweekend verloopt wisselvallig met vooral zaterdag, maar deels ook op zondag van tijd tot tijd regen. Vanaf zondagmiddag blijft het zo goed als droog.

Zaterdag hebben we te maken met uitgestrekte wolkenvelden. Daarbij valt af en toe wat regen, vooral in het oosten. Een poncho is dus geen slecht idee als jij buiten op een plein gaat staan. In de middag blijft het op steeds meer plaatsen droog. De temperatuur stijgt in het zuiden van het land naar 11 à 12 graden. Mogelijk kan het plaatselijk net 13 graden worden. Zacht weer dus, maar er staat nog wel redelijk wat wind. Met windkracht 4 in het binnenland en windkracht 5 in het kustgebied waait het niet hard.

In de avond en in de nacht naar zondag kan het wat vaker regenen. Opnieuw valt de meeste regen in het oosten van het land.

Ook zondagochtend zijn er nog veel wolkenvelden en zal het van tijd tot tijd regenen. Vanuit het westen wordt het op steeds meer plaatsen droog. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de deelnemers en bezoekers van de diverse carnavalsoptochten. Daarbij staat een overwegend matige wind. Als de zon nog even doorbreekt mag je je gelukkig prijzen, want de zon zal lang niet overal te zien zijn. In het zuiden wordt het op veel plaatsen 10 of 11 graden.

Na het weekend veelal droog?
De laatste twee carnavalsdagen lijken vrijwel droog te gaan verlopen. Daarbij schijnt soms de zon, maar de totale hoeveelheid zon is niet groot. De middagtemperatuur ligt in de zuidelijke provincies tussen 11 en 13 graden. In de nachtelijke uren en de vroege ochtend is het 5 tot 7 graden.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen