Weekend weer: Heerlijk Zonnig met een winterjas

Foto: Irene Adriaans Woestenborg

Het grijze, bewolkte weer laten we achter ons. Zaterdag breekt de zon al steeds beter door en zondag wordt een zonovergoten dag.

Zaterdag een laatste bui, maar ook zon
De eerste dag van het weekend start met vrij veel wolken. Ook trekt een aantal buitjes van noord naar zuid over het land. Bij temperaturen rond een graad of 4 valt zaterdagochtend op de meeste plaatsen regen, maar een enkele bui kan ook wat hagel of natte sneeuw opleveren.

In de middag kan in Zuid-Nederland nog een laatste bui voorkomen. In de rest van het land is het droog en krijgt de zon steeds meer ruimte. De zon warmt de lucht op naar een graad of 7, maar de matige noordenwind maakt het voor het gevoel duidelijk kouder.

Op grote schaal vorst
In de nacht naar zondag komt het in nagenoeg het hele land tot vorst. Op de Wadden, direct langs de noordkust en in delen van Zeeland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. In de rest van het land daalt het kwik naar waarden tussen -2 en -5 graden.

Zonovergoten zondag
Zondagochtend ligt de temperatuur op veel plaatsen tot ongeveer 9:00 uur onder nul. ‘s Middags weet de zon de lucht op veel plaatsen op te warmen tot 5 of 6 graden. Een matige noordoostenwind maakt het schraal en de gevoelstemperatuur blijft steken rond het vriespunt. Het is zonovergoten met hooguit wat dunne velden sluierwolken. Met een warme winterjas is het heerlijk weer voor een wandeling en als je een plekje uit de wind opzoekt merk je dat de zon al behoorlijk aan kracht heeft gewonnen de laatste weken.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen