Koopwoning van de week: Lepelstraat 13 Achtmaal

Foto: Funda.nl / Van Hassel Makelaars o.g.

Zeer royale vrijstaande villa in het buitengebied van Achtmaal, tegen de Belgische grens, met ca. 1,3 ha tuin en weiland. De villa beschikt over een dubbele garage, een schuur met grote overheaddeur (voorheen bedrijfsruimte) en over een overdekt zwembad van ca. 56 m². De tunnel-overkapping van het zwembad is in- en uitschuifbaar.

Op de dubbele garage (bouwjaar 1991) zijn zonnecollectoren aanwezig t.b.v. verwarming zwembadwater, op en naast de schuur (bouwjaar 1986) zijn 50 zonnepanelen aanwezig, goed voor een opbrengst van ca. 14.000 kWh (2022). De villa is ook met méér grond te koop, in totaal mogelijk ca. 10 ha. (102.910 m² inclusief de ca. 1,3 ha van de villa) bestaande uit weiland en landbouwpercelen, welke onderling aan elkaar grenzen.

Begane grond:
Zowel via de voordeur als via de achterdeur komt u in de hal met toegang tot diverse ruimten. De L-vormige woonkamer (ca. 37,5 m², bereikbaar via de hal bij de voordeur en via de keuken) beschikt over 3 vloerconvectoren en een haardpartij met gemetseld plateau. De keuken (ca. 23,3 m²) is uitgerust met een hoekkeuken met kunststof blad, hoge kast met koelkast, hoge kast met oven, 4-pits inductie kookplaat en inbouw frituur, met afzuigkap in schouw, dubbele rvs spoelbak, hoge kast met vaatwasser (2021) op werkhoogte en uittrekbare lade met warmhoudplaat. Er is één vloerconvector aanwezig. Via de schuifdeur komt u op een groot terras met een weids uitzicht over de tuin. Vanuit de keuken kunt u naar de bijkeuken, met meterkast (14 groepen, 3 krachtgroepen, 3 aardlekschakelaars en aansluiting op het glasvezelkabelnet) en ruime schuifdeurkast, waarin o.a. de aansluitingen voor de wasmachine en droger zijn ondergebracht. Vanuit de hal kunt u naar de woonkamer, keuken, toiletruimte, badkamer, 3 slaapkamers en via de vaste trap naar de verdieping. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel met meubel en toiletkast, ligbad en inloopdouche met glazen deur. De 3 slaapkamers links hebben allen een vloerconvector en prachtig uitzicht op de tuin en omgeving. Vanaf het terras is de cv-ruimte bereikbaar, waarin de cv ketel en 2 elektrische boilers, waarvan één niet in gebruik is.

Verdieping:
Via de vaste trap komt u op de verdieping met een deur naar één grote ruimte, voorzien van 2 stuks velux dakvensters met isolatieglas en buitenzonwering op zonne-energie. Van deze ruimte kunnen met enkele aanpassingen gemakkelijk meerdere extra ruimtes gemaakt worden, zoals slaapkamers en badkamer. De elektra aansluitpunten zijn ruim voorzien. Momenteel is deze ruimte in gebruik als bergruimte en hobbyruimte.

Afwerkingen:
Deze bestaan voornamelijk uit vloertegels, behang en stucwerk plafonds. De natte ruimten met wandtegels en de hal met schoon metselwerkwanden wit gesausd. De slaapkamer linksachter heeft laminaat op de vloer. De verdieping heeft een laminaatvloer en de houtconstructies met dakbeschot in het zicht.

Garage, afmeting ca. 6,41 m x 6,42 m binnenwerks:
De garage, met oprit en elektrische dubbele poort, beschikt over 2 handbediende kanteldeuren (ca. 2,6 m breed x 2,15 m hoog) en over een loopdeur naar een bestraat pad naar het terras van de woning. Bouwaard; betonvloer, spouwmuren, kunststof kozijnen met isolatieglas, stalen spanten, houten kapconstructie en dakbeschot gedekt met pannen, waarop zonnecollectoren t.b.v. warm water zwembad. In de garage is tevens het zwembadfilter ondergebracht.

Schuur, afmeting ca.6.86 m x 11,42 m binnenwerks:
Deze voormalige bedrijfsruimte heeft een eigen oprit vanaf de oprijlaan Lepelstraat en beschikt over een overheaddeur en heeft dezelfde bouwaard als de garage, met uitzondering van de dakbedekking, deze bestaat uit panplaten. Naast de overheaddeur is een elektra verdeelbord aanwezig met 3 groepen en 2x krachtgroepen. Ook is hier de omvormer van de zonnepanelen gesitueerd, de watermeterput en ook 2 stuks beregeningspompen. De tuin kan door middel van deze putten beregend worden. Op het dak en naast de schuur zijn 50 zonnepanelen gesitueerd.

Zwembad:
Het zwembad (bouwjaar 2001) met terras rechts van de garage, heeft een diepte van ca. 1,60 m (waterdiepte 1,50 m) en randen van zandsteen. Over het zwembad is een tunnel overkapping aanwezig, welke in delen open kan, of in zijn geheel teruggeschoven kan worden, waardoor u ongeachte de weersomstandigheden altijd kunt zwemmen.

Tuin
De tuin rondom bestaat uit goed onderhouden gazons en deels weiland met toegangsweg naar de villa. De tuin is voorzien van gaashekwerk in kleur zwart met 4 toegangspoorten, waarvan 3 elektrisch bedienbaar zijn. Komende vanuit de Lepelstraat komt u via een elektrische bedienbare poort op een lange oprijlaan met een zijpad naar de schuur en een zijpad met parkeerplaatsen en trapje naar het terras achterzijde villa. De oprijlaan vanaf de Lepelstraat loopt naast de villa door tot aan de elektrische poort aan de voorzijde, op de hoek van de Jeroom Beckersstraat met de Vissersstraat. Aan de Vissersstraat is de oprit met dubbele elektrische poort naar de dubbele garage. Het terras aan de achterzijde van de villa gaat over in een zijterras en van daaruit een pad naar de bijgebouwen en het zwembad, met een verhoogde tuin met natuursteen palissade palen en gravel vulling. In deze verhoogde tuin zijn 3 waterfonteinen aanwezig.

Meer informatie: 

Bron: Funda.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen