Asieldier van de week: Jack Russel Rebel

Rebel is een Jack Russel, een gecastreerd reutje van 27-2-2019. Van hem is afstand gedaan, omdat hij een behoorlijk dominant mannetje kan zijn en met name de kinderen kunnen daar niet langer mee omgaan en zijn er gewoon bang van.

Rebel wil het laatste woord en het is nu op een niveau gekomen dat hij echt de baas is over de kinderen, met helaas ook een bijtincident tot gevolg.

In het algemeen is Rebel een enorm energiek stuiterballetje, fel op alles wat beweegt en daarin dan ook ‘voor de duvel niet bang’. Ook grote honden worden dapper benaderd met de staart en nekharen overeind. Of Rebel echt zou uithalen durft men niet te zeggen, die mogelijkheid heeft hij nog nooit gehad, even oversteken was de makkelijkste en veiligste oplossing. In huis leefde hij met een Staffordshire, maar ook naar hem staat hij heel fanatiek te blaffen en uit voorzorg werd Rebel in een bench gezet als er even geen toezicht was. Met de kat leefde hij wel prima samen, maar die was er al toen Rebel als pup in huis kwam en dat maakt veel verschil. Voorheen mocht deze kleine doerak gewoon los in huis als hij even alleen moest blijven. Een sloper is hij gelukkig niet en naast netjes zindelijk is hij ook goed waaks. Over het algemeen luistert hij redelijk, maar hij is snel afgeleid en heeft dus ook gewoon zijn eigen (sterke) mening.
Zo brutaal als Rebel is naar andere dieren, zo terughoudend is hij naar voor hem vreemde mensen. Ook wij werden de eerste dagen al grommend op afstand gehouden, maar inmiddels is hij met ons allemaal wel aardig vertrouwd. Met wat lekkers heb je in ieder geval een opening, dat vindt hij maar lastig te weerstaan. Eenmaal gewend en vertrouwd is Rebel een lief hondje, hij ligt er graag bij op de bank, maar je moet ‘m niet laten schrikken of onverwachte bewegingen maken. Ook trekt hij makkelijk naar 1 persoon, die hij dan ook graag en goed beschermt. Rebel houdt verder van lange wandelingen en is dus ook heel speels. Hij apporteert graag een balletje, maar het weer loslaten ervan is nog iets om op te oefenen, want wat van hem is…

Samengevat is Rebel dus eigenlijk gewoon een hondje met een grote mond, maar een klein hartje. Zijn pittige karakter vraagt echter wel om een baasje met de nodige ervaring en iemand die niet bang is voldoende consequent op te treden en tegengas te geven. Dit is dan ook in een één- of tweepersoonshuishouden, wij plaatsen Rebel niet in een gezin. Ergens rustig buitenaf of op een boerderij zou ideaal zijn. Dus bent u dat sportieve baasje, die stevig in de schoenen staat en voldoende tijd en ruimte kan geven aan deze kleine druktemaker? Dan horen we graag snel van u!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen