Maak van je tuin een thuis voor insecten: vraag het gratis actiepakket aan

Foto:

Er voltrekt zich een stille ramp…In nog geen 30 jaar is meer dan 75% van de insecten verdwenen. Daarom zetten NatuurMonumenten zich in voor de insecten in Nederland.

Help jij mee? Kom in actie en maak van je tuin of balkon een thuis voor insecten. Ga aan de slag met de tips van boswachter Mathiska uit het insecten-red-pakket. Samen zorgen we ervoor dat de insectensterfte in Nederland stopt.

Vergroten biodiversiteit

In de natuur hangt alles met elkaar samen en een evenwicht kan alleen bestaan als er een grote variatie in soorten is. Deze biodiversiteit is ook belangrijk voor onszelf, want hij is van grote invloed op de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het voedsel dat we eten. De boswachters van Natuurmonumenten zetten alles op alles om in natuurgebieden meer leef- en woongebieden voor dieren en planten te maken, maar ook in dorpen en steden van Brabant kan de natuur groeien. Het actiepakket bevat tips om dieren en planten de ruimte te geven in stadstuinen. Voor wie nu lid wordt van de organisatie staat een boom klaar tijdens boomplantevenementen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen