Weekend weer: zo zonnig wordt het

Foto: PixaBay

In het weekend is er een mix van zon en wolken. Vooral in het oosten kan wat regen vallen, maar meestentijds is het droog. Het is 12 tot 15 graden. Na het weekend wordt het zonniger en geleidelijk ook warmer.

Vanavond en vannacht: koude nacht
Vanavond kan vooral in de zuidelijke helft van het land nog een enkele bui vallen. Elders is het overwegend droog en komen brede opklaringen voor. Vannacht blijft in het uiterste zuidwesten een spatje regen mogelijk. Het koelt af naar 5 of 6 graden langs de kust tot lokaal 1 graden landinwaarts. In de tweede helft van de nacht neemt vanuit het oosten de bewolking geleidelijk toe.

Morgen: westen flink zonnig
Op de eerste dag van het weekend beginnen we de dag met flink wat zonneschijn. Alleen in het oosten komen enkele sluierwolken voor. Na een frisse start loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 11 tot 15 graden. Gedurende de dag wordt de bewolking in de oostelijke helft van het land steeds dikker. In het westen blijft het de hele dag droog met flink wat ruimte voor de zon. In de namiddag en in de avond kan in het oosten wat lichte regen vallen. De matige tot aan zee soms vrij krachtige noordenwind maakt het voor het gevoel echter een stuk frisser.

Zondag: mooi hardloopweer
Op de tweede weekenddag krijgen we te maken met iets meer bewolking. Vooral in het (zuid)oosten valt soms ook wat lichte regen. In het westen blijft het droog en schijnt af en toe de zon. De temperatuur komt uit tussen 11 en 14 graden bij een meest matige wind uit noordelijke richtingen. Al met al zeer fijne omstandigheden voor de hardlopers van de marathon in Rotterdam. Gedurende de dag en in de avond is het overal droog en komen er in heel het land brede opklaringen voor.

Maandag: flink zonnig
Vooral in het westen en noorden is het flink zonnig op de eerste dag van de nieuwe week. In het zuidoosten komt wat meer bewolking voor en hier kan ook wat lichte regen vallen. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden tot 15 graden in het binnenland. Dit zijn zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. De noordoostenwind is meest matig van kracht, 3 Bft.

Dinsdag: mix van wolken en zon
Ook dinsdag is het prima voorjaarsweer met flink wat ruimte voor de zon. Het blijft overal droog en in de loop van de dag komen enkele wolkenvelden voor. Aan de temperatuur verandert nog weinig. Het wordt wederom 13 tot 15 graden. De oostenwind is matig tot aan zee soms vrij krachtig, 3-5 Bft.

Schitterend voorjaarsweer in de maak
Een oostenwind voert steeds zachtere lucht naar ons land. Dagelijks doet de temperatuur er een stapje bovenop. Donderdag kan in het zuiden lokaal de eerste twintiger van het jaar worden genoteerd en richting het weekend kan het in een groot deel van het land ruim 20 graden worden. Hierbij is het de zon die het weerbeeld dagelijks domineert en daarmee is het schitterend voorjaarsweer.

Als je lang naar buiten gaat is insmeren geen overbodige luxe. De zon is inmiddels flink in kracht toegenomen. Deze is 4 en dat betekent dat de onbeschermde huid in 30 tot 60 minuten kan verbranden.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen