Viervoeters aan de wandel tijdens een eerste HondenAvond4daagse

Foto: DogTraining Patricia

Er is veel belangstelling voor de eerste Avond4daagse speciaal voor honden, volgende maand in Etten-Leur. Het initiatief komt van Patricia Jongenelen, eigenaresse van Dogtraining Patricia, een hondenschool in Etten-Leur. Het idee ontstond toen zij zelf afgelopen jaar de gewone avondvierdaagse liep; ‘Hoe leuk zou het zijn om dit speciaal voor honden/baasjes te doen?’

Meer dan dertig mensen en hun hond hebben zich nu al voor dit bijzondere evenement aangemeld en dagelijks melden zich nieuwe deelnemers. Ze lopen van 22 tot en met 25 mei dagelijks ruim vijf kilometer door Etten-Leur en omgeving.

Onderweg doen de viervoeters en hun baasjes diverse stempelposten aan en wacht een culinaire verrassing, mede mogelijk gemaakt door de Boerenbond en DogHydrocare. ‘Samen de paden op en de lanen in terwijl de honden gezellig ‘een potje met vet ’blaffen. Ik ben benieuwd hoeveel coupletten ze kennen,’ lacht de initiatiefneemster.

Blij verrast

Op de laatste avond worden de wandelaars op feestelijke manier ingehaald. Jongenelen is blij verrast met de grote belangstelling. ‘Er hebben zich zelfs al mensen uit België gemeld. Het gaat echt harder dan ik had verwacht, dus ik denk dat we eind mei met heel veel honden aan de start in Etten-Leur zullen verschijnen,’ kijkt Patricia vooruit. We hebben drie tijdsblokken, dus ieder kwartier starten er vijventwintig honden.

Jong en oud

Deze eerste HondenAvond4daagse is geschikt voor jonge en oudere honden en deelname kost tien euro. Voor de honden is een leeftijdsgrens van zes a zeven maanden ingesteld. Aanmelden kan gemakkelijk via het boekingssysteem op de website.

Cursusaanbod | Dogtraining Patricia

Dog training Patricia
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen