Weekendweer: droog en vrij aangenaam

Foto:

Dit weekend staat in het teken van rustig lenteweer. Er zijn afwisselend zonnige momenten en stapelwolken en daarbij valt de temperatuur een stukje hoger uit. Dat betekent vrij aangenaam weer, zeker als je dat vergelijkt met afgelopen week.

Voorafgaand aan het weekend hebben we nog met bewolking en wat buien te maken. Later op vrijdag wordt het droog en komt er eindelijk weer ruimte voor de zon!

Zaterdag eerst nog wolken Zaterdagochtend hebben we nog wel met bewolking te maken en regionaal kan je wat dunne mistflarden tegenkomen. Daarna is de meeste zonneschijn weggelegd voor het noorden en noordwesten en daar is het dan ook helemaal droog. Verder naar het zuidoosten komen eerst nog wolkenvelden voor die later steeds meer openscheuren. Later komen later flink wat stapelwolken tot ontwikkeling en daaruit ontstaan verspreid een paar lichte buien. Over het algemeen houden veel plaatsen het droog.

De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 13 graden op de stranden tot 16 graden elders. Dat zijn hele normale waarden voor de laatste dagen van april. Er staat slechts een zwakke tot matige noordenwind. In de zon en uit de wind zal het gewoon heel aangenaam zijn, bijvoorbeeld om lekker te wandelen of te fietsen.

Zondag nog iets zachter
Zondag verloopt in het hele land droog. We zien een afwisseling van zon en stapelwolken, al kan het in de kustgebieden ook van tijd tot tijd compleet zonnig zijn. Het wordt nog een stukje warmer dan zaterdag met 14 tot 18 graden. De wind gaat uit het noordoosten tot oosten waaien en wordt later in de middag in het noordelijk kustgebied soms matig, kracht 3 tot 4. Ook deze dag is de wind geen spelbreker om lekker naar buiten te gaan zonder te verkleumen. Pas helemaal aan het einde van de dag schuiven wat vaker sluierwolken het land binnen, waardoor de zon een wat fletse aanblik krijgt.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen