Weekend weer: Opnieuw Tropische temperaturen

Foto: PixaBay

Vandaag is het volop zomers bij temperaturen die uitkomen tussen 24 en 29 graden. Ook in het weekend zit de zomer weer stevig in het zadel en vallen de temperaturen zelfs nog wat hoger uit.

Vooral zondag wordt het zeer warm met op uitgebreide schaal tropische temperaturen. Zondagavond neemt na een zeer lange droge periode de kans op regen toe. Ook in de nieuwe week is er dagelijks kans op een enkele regen- of onweersbui.

Vanmiddag: veel zon maar ook stapelwolken
Aan zomerse taferelen geen gebrek de laatste tijd en ook deze middag ontkom je er niet aan. Het is ronduit zonnig, maar vooral landinwaarts ontstaan ook enkele stapelwolken. Bij een veelal matige noordwestenwind stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 23 tot 25 graden in de kustprovincies tot lokaal 29 graden in Brabant en Limburg. Op de Wadden is het met een graad of 21 iets minder warm.

Vanavond en vannacht: nog lang warm
De wolken lossen geleidelijk op en er komen brede opklaringen voor. Het is deze avond nog lang warm met temperaturen die tot zonsondergang uitkomen tot ruim 20 graden in een groot deel van het land. Daarmee is het natuurlijk heerlijk weer om je weekend af te trappen op het terras. In de nacht naar zaterdag blijft het droog met flink heldere perioden. Het koelt af naar 15 aan de kust tot een graad of 9 landinwaarts. Wind staat er nauwelijks.

Morgen: iets meer bewolking
Op de eerste dag van het weekend is het eerst ronduit zonnig en daarmee is het schitterend weer voor een ochtendwandeling door de natuur. Gedurende de dag trekken vanuit het zuidwesten enkele velden met sluierbewolking over ons land. Het blijft overal droog en er staat weinig wind. Het wordt 24 graden in het noorden tot lokaal 30 graden in het uiterste zuid(oosten).

Zondag: weersomslag op komst?
Op Vaderdag doet de temperatuur er weer een stapje bovenop. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en hiermee wordt beduidend warmere lucht aangevoerd. Het wordt tropisch heet met landinwaarts op uitgebreide schaal temperaturen van 30 graden of nog wat hoger. Ook in de kustprovincies is het warm met 26 tot 28 graden en zelfs op de Wadden is het zomers warm met een graad of 26. Het is dan ook heerlijk weer om op deze Vaderdag lekker naar het strand te gaan. Gedurende de dag neemt de bewolking wel toe en in de loop van de middag en avond kan er zelfs een enkele bui vallen. Ook in de nacht naar maandag is er verspreid over het land een enkele (onweers)bui mogelijk.

Maandag: mix van wolken, zon en buien
Ook maandag zijn er enkele buien mogelijk en dat is voor de natuur meer dan welkom. Het heeft namelijk al ruim een maand lang niet meer geregend op veel plekken in ons land. Het is echter nog maar de vraag of we overal regen zullen zien. Het zal voornamelijk om plaatselijke buien gaan en dus zullen er ook plekken zijn waar het zomaar droog kan blijven. Het blijft zeer warm op de eerste dag van de nieuwe week met maxima die uitkomen tussen 23 en 28 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het best benauwd aanvoelen. De wind komt uit westelijke richtingen en is veelal matig van kracht, 3-4 Bft.

Daarna: licht wisselvallig
Ook de dagen daarna blijft de kans op enkele regen- of onweersbuien. Toch zullen er ook veel droge dagdelen zijn waarbij de zon schijnt. De temperatuur doet een stapje terug. Het wordt dagelijks 23 tot 26 graden. Dat is nog altijd een stuk warmer dan de 20 tot 22 graden die gebruikelijk zijn voor halverwege juni.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen