Weekend weer: Regenachtige zaterdag op komst

Foto: PixaBay

Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af bij 21 tot 24 graden. In het weekend hebben we te maken met typisch Hollands zomerweer. Zaterdag valt regen, zondag is het meest droog met zon. Het is 19 tot 23 graden.

Vanavond en vannacht: toenemende bewolking, later regen
Aan het begin van de avond zijn er nog flink zonnige momenten en met temperaturen rond een graad of 20 is het heerlijk weer om jouw weekend af te trappen op een terras. In de loop van de avond neemt de bewolking vanuit het westen toe en in de westelijke provincies kunnen rond middernacht de eerste druppels vallen. In de loop van de nacht trekt een regengebied over ons land waardoor het op steeds meer plekken gaat regenen. Onder een dikke laag bewolking koelt het slechts af naar 15 tot 17 graden.

Morgen: regenachtige zaterdag
We beginnen de dag overal zwaar bewolkt en we hebben nog een vrij lange tijd te maken met het neerslaggebied dat boven ons land ligt. In de ochtend regent het in heel het land nog enige tijd, maar aan het begin van de middag trekt het regengebied verder oostwaarts. In het westen wordt het uiteindelijk als eerste droog en mogelijk zien ze daar nog een glimp van de zon in de tweede helft van de middag. In het oosten blijft het grotendeels bewolkt. Er staat een matige tot aan de kust vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Het wordt in heel het land niet veel warmer dan een graad of 20 en daarmee is het iets minder warm dan de 20 tot 24 graden die gebruikelijk zijn voor begin juli.

Zondag: beste dag van het weekend
Na een licht wisselvallige zaterdag is het op de tweede dag van het weekend heerlijk weer om in de tuin te werken. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon en de temperatuur valt met 20 tot 23 graden weer iets hoger uit. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog.

Maandag: weinig verandering
Ook in het begin van de nieuwe week verandert er weinig. Er is een mix van wolken, zon en lokaal valt een enkele bui. Het wordt 19 tot 22 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen, 3-5 Bft.

Daarna: oplopende temperaturen
De eerste dagen hierna is het eerst nog even typisch Hollands zomerweer. Door een doorstaande zuidwestenwind blijven we namelijk gevoelig voor enkele buien of regengebieden die ons land kunnen aandoen. Vooral woensdag kunnen enkele pittige buien over ons land trekken. De temperatuur ligt hierbij tussen 20 en 24 graden.

Vanaf donderdag is het overwegend droog in ons land en loopt de temperatuur geleidelijk op. Mogelijk zien we volgend weekend weer zomerse temperaturen die in een groot deel van het land uitkomen boven de 25 graden. Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk vakantieweer in eigen land.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen