Alle vervoersopties in gemeente Zundert op één compacte kaart

01 nov 2018, 9:39 Nieuws
zundert0111
Op woensdag 31 oktober nam wethouder Zorg en Welzijn, Twan Zopfi, het eerste exemplaar van het vervoersoverzicht van de gemeente Zundert in ontvangst: een compacte vouwkaart met alle vervoersmogelijkheden in en rond de gemeente Zundert.
Het vervoersoverzicht is een initiatief van Dorpsraad Wernhout die samen met de volgende andere partners de kaart heeft ontwikkeld: Avoord, de Kruisvereniging, Surplus, Thebe, SWZ, Vervoer voor Elkaar, KBO Brabant, gemeente Zundert en Stichting ZET: een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. De kaart is gefinancierd door FNO Zorg voor Kansen.
Het formaat van een creditcard
Het vervoersoverzicht is een vouwkaart met kartonnen voor- en achterkant. Eenmaal opengevouwen toont de kaart een plattegrond van de gemeente Zundert en de omliggende plaatsen: Roosendaal, Schijf, Etten-Leur en Breda. Via gekleurde lijnen zijn de vervoersmogelijkheden tussen deze plaatsen weergegeven. Op de andere kant van de vouwkaart zijn de in totaal 11 vervoersmogelijkheden in de regio opgesomd, aangevuld met belangrijke gegevens als opstapplaatsen en manieren van betalen. Ingeklapt is het vervoersoverzicht net zo groot als een creditcard en dus makkelijk mee te nemen. Het vervoersoverzicht is te verkrijgen via de partners of via onze website: www.zundert.nl/evenementen-recreatie-verkeer/verkeer-en-vervoer/.
Van zonnebloemauto tot buurtbus
Cees Oostvogels en Gerard van Hassel van de Dorpsraad Wernhout zijn blij met het eindresultaat: ‘’Het vervoersoverzicht is voor iedereen. Het is een handig hulpmiddel om te bepalen welk vervoersmiddel het meest geschikt is voor iemand. Mensen die regelmatig in contact komen met ouderen kunnen aan de hand van de kaart gericht adviseren en helpen met het kiezen van een vervoersmiddel’’. Wethouder Zorg en Welzijn, Twan Zopfi, vindt het vervoersoverzicht een welkome aanvulling: ‘’Met dit vervoersoverzicht krijgen inwoners een beter overzicht van de vervoersmogelijkheden in en rondom de gemeente. Ik ben vooral heel blij dat de kleinschalige mogelijkheden als de boodschappen plusbus en de zonnebloemauto nu beter onder de aandacht komen’’, besloot Zopfi.