Zes Zundertenaren ontvangen onderscheiding tijdens Lintjesregen

Foto: Gemeente Zundert

Tijdens de Lintjesregen op 26 april ontvingen zes Zundertenaren een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Poppe-de Looff. Dit zijn mevrouw Frijters-Geerts, de heer Van Erk, de heer Van Keulen en de heer Van Nispen uit Zundert, de heer Graumans uit Rijsbergen en de heer Hereijgers uit Achtmaal.

Vijf decorandi werden lid in de Orde van Oranje Nassau, de heer Van Keulen werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Traditiegetrouw ontvingen op de dag vóór Koningsdag diverse Nederlanders een waardering voor hun vrijwillige inzet binnen de gemeenschap in de vorm van een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Adrie Geerts-Frijters (30-10-1947), is sinds 2002 betrokken bij de werkgroep Rouwverwerking bij Parochie Heilige Trudo. Als toegewijd en betrokken lid ondersteunt ze mensen bij de rouwverwerking na het verlies van een dierbare. Mevrouw Frijters heeft veel gedaan voor de ontwikkeling van de ‘vrouw’ in de gemeente Zundert. Als vrijwilliger bij stichting Welzijn Zundert helpt en stimuleert ze al 8 jaar lang hulpbehoevende dames. Ook stond ze aan de wieg van de boekenclub van de Katholieke Vrouwen organisatie (tegenwoordig: Vrouwen van Nu). Tot slot is ze in de jaren ’80 actief geweest bij Terres des Hommes, waarvoor ze sinds 2000 in de winkel stond.

De heer Johan van Erk (17-06-1944) is ruim 19 jaar nauw betrokken bij ‘zijn’ club, de voetbalvereniging Rijsbergen (VVR). Door zijn activiteiten binnen meerdere commissies is hij van onschatbare waarde voor één van de grootste verenigingen van Rijsbergen. Vanuit zijn rol bij de technische commissie adviseert hij het hoofdbestuur op technisch gebied. Na jaren KNVB scheidsrechter en clubscheidsrechter te zijn geweest, ondersteunt hij hier beginnende scheidsrechters. Elke weekend is de heer van Erk aanwezig, zowel als gastheer als voor het wedstrijdsecretariaat. Bovendien helpt hij de penningmeester met de financiele afwikkeling van de kantine.

De heer Ad van Keulen (20-04-1934) wordt vrijdag benoemt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1992 ontving hij al de Koninklijke Onderscheiding, de Eremedaille in Goud, ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum bij zijn werkgever, de gemeente Zundert. Sindsdien heeft hij zich enorm ingezet voor zijn medemens. Vanaf de oprichting in 1992 is de heer Van Keulen betrokken bij Vluchtelingenwerk West-Brabant. Eerst als juridisch begeleider, waarbij hij vluchtelingen bijstond tijdens de asielprocedure. Sinds 2000 bemant hij daar de infobalie. In het woonzorgcentrum waar hij woont, ’t Nonnekeshof, zet hij zich in om een open en gezellige sfeer te creëren waar het voor iedereen fijn leven is. Door bijvoorbeeld een biljartclub op te richten, als gastheer van ontmoetingscentrum Pluspunt en door medebewoners te helpen met praktische zaken. Mede op zijn initiatief kwamen er twee jeu de boulesbanen bij ’t Nonnekeshof.

De heer Jac van Nispen (16-10-1957) is erg betrokken bij de sportieve kant van de gemeente. Sinds 1982 is hij lid van atletiekvereniging DJA, waar hij o.a. jaren trainer is geweest. Daarnaast is hij 13 jaar bestuurslid geweest bij de Bode Triathlon Zundert. Toen de organisatie in 2005 stopte, heeft hij zijn energie gestoken in het opzetten van een hardloopwedstrijd binnen de kern Zundert. In 2008 resulteerde dit in de Van Goghloop. Als voorzitter van stichting Sportgala Zundert organiseerde meneer Van Nispen driemaal het Sportgala. Tot slot is meneer Van Nispen van 2005 tot 2015 betrokken geweest bij Stichting Volle Maen. Mede dankzij zijn inzet is de voorstelling uitgegroeid tot een begrip in Zundert en omgeving.

De heer Jac Graumans (16-02-1945) zet zich al jaren in als vrijwilliger voor lokale evenementen. Sinds 1993 is hij betrokken bij Stichting Boerendag Rijsbergen. Als lid van dorpsploeg ‘De Vlegeldorsers’ demonstreert hij de ambacht van het vlegelen en neemt hij het voortouw in allerlei initiatieven. Al ruim 20 jaar is meneer Graumans verkeersregelaar bij vele evenementen, zoals de carnavalsoptochten en de avondvierdaagse. Sinds 2004 gaat meneer Graumans op zoek naar bijzondere kerststallen voor de jaarlijkse Kerststallen tentoonstelling in de St. Bavokerk in Rijsbergen. Hier is hij ook tijdens de kerstdagen druk mee bezig. Thuis houdt hij zich bezig met het onderhoud van het openbaar groen en zet hij zich in voor buurtpreventie, de Hooiberg.

De heer Janus Hereijgers (05-04-1944) startte in 2003 als buurtbuschauffeur bij buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf. De vrijwilligersvereniging die jaarlijks 34.000 personen vervoerd heeft vier bussen, waar hij ook het onderhoud voor doet. In een bus huist de nodige apparatuur. De heer Hereijgers instrueert nieuwe buschauffeurs hoe hiermee om te gaan. De heer Hereijgers zet zich verder in voor de woonvoorziening en dagbesteding van zijn gehandicapte dochter. Naast hand- en spandiensten onderneemt hij met zijn dochter en andere cliënten veelsoortige activiteiten. Tot slot heeft hij afgelopen jaar zijn 60-jarig jubileum gevierd bij muziekvereniging Sint-Martinus, waar hij met veel plezier het vaandel draagt.

Foto boven van links naar rechts: De heer Hereijgers, de heer Van Keulen, de heer Nispen, de heer Van Erk, mevrouw Frijters-Geerts, burgemeester Poppe – De Looff en de heer Graumans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen