Van alles te beleven tijdens Rijsbergse Vliegerdagen

Foto: Ron Magielse/Pix4Profs

Op 17 en 18 Augustus 2019 vindt de 11e editie plaats van de Rijsbergse Vliegerdagen. (jaarlijks het derde weekend van augustus)

De Rijsbergse Vliegerdagen is een weekend waarin we u kennis willen laten maken met de vliegersport. Tijdens dit weekend staan er honderden vliegers in de lucht, ook zijn er demonstraties en wordt er uitleg gegeven over de vliegers. We hebben workshops voor de kinderen waarin ze leren hun eigen vlieger te bouwen. Ook is er gezorgd voor de animatie, springkussens, kinderschmincken, en zandbak (dit alles is grats!).

U kunt de aanvangstijden vinden in het programma

Beide dagen zijn er doorlopend demonstraties, shows en activiteiten op onze velden aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Op de zaterdagavond is er het nachtvliegeren. De aanvang is om 20.00 uur, bij het invallen van de duisternis starten we met de lampionnenoptocht voor de kinderen. Vorig jaar waren er maar liefst meer dan 200 kinderen die meeliepen.  Voor lampionnen is gezorgd.

Een vertegenwoordiger van de gemeente Zundert, opent het nachtvliegeren, door het startsein te geven voor de lampionnenoptocht. Zodra de kinderen weer terug zijn kunt u gaan genieten van een nachtvliegershow en diverse demonstraties die door de deelnemers verzorgd worden.

Deelnemers uit binnen en buitenland nemen deel aan de Rijsbergse Vliegerdagen, we hebben deelnemers uit Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Maleisie, India en Zwitserland. Tevens zijn er vele prijswinnaars van internationale vliegerevenementen aanwezig in Rijsbergen, evenals kampioenen in hun tak van de vliegersport.

Er is een demoveld waar uitleg gegeven wordt over de vliegersport. Ook laten we hier verschillende soorten vliegers zien en nog veel andere zaken die met de vliegersport te maken hebben.

Zowel op zaterdag en zondag is ervan 10.00-17.00 uur veel te zien en te beleven op de vliegervelden aan de Tiggeltsestraat 13 te Rijsbergen.  Niet alleen staan er honderden vliegers in de lucht, maar zo is erop zaterdagmiddag een optreden van de Taikidoki’s (japanse drums) en de Breda city pipes and drums.

Op zondagmiddag een optreden van de Muziekkunstenaar. Kortom er is van alles te beleven op de Rijsbergse Vliegerdagen !

Reacties