Dichter-Performer Dean Bowen in de voetsporen van Henriëtte Roland Holst

Foto: Irwan Droog

Op uitnodiging van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Tilt verblijft de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen een week lang in het Brabantse Zundert.

Zijn opdracht is zich te verdiepen in het leven en werk van schrijver, dichter en politica Henriëtte Roland Holst. Bowen schrijft in de Agorahoeve op landgoed de Oude Buisse Heide, waar Roland Holst veel tijd doorbracht en (inter)nationale gasten ontving.

Het 150e geboortejaar van Henriëtte Roland Holst is de aanleiding om bekendheid geven aan haar werk en leven. Bowen gebruikt zijn literaire talent, net als Roland Holst, om zijn maatschappelijke ideeën tot uitdrukking te brengen. Hij laat zich volop horen in maatschappelijke en politieke discussies. Naar aanleiding van zijn verblijf schrijft Dean Bowen een publicatie, die uitgegeven wordt in samenwerking met Uitgeverij Jurgen Maas in het voorjaar van 2020.

Foto: Irwan Droog

De geest van Henriëtte
Bowen is van plan tijdens zijn verblijf de geest van Henriëtte Roland Holst op te roepen. Niet met kaarsen. Maar met een combinatie van klassiek literatuuronderzoek en eindeloos dwalen op het landgoed van de Agorahoeve.

Op zondag 13 oktober luidt Bowen zijn residentie in met een performance op het Henriëtte Roland Holst Festival op het landgoed de Buisse Heide.

Dean Bowen (1984) is de huidige stadsdichter van Rotterdam. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard/Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Hij is te zien op vele binnenlandse en internationale podia met zijn bevlogen voordrachten. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en in 2018 leverde zijn debuut hem een nominatie op voor de C. Buddinghprijs voor het beste debuut.

Reacties