Zundert ondertekent Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Foto:

Namens de gemeente ondertekende wethouder De Beer maandag 3 februari het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Dit doet hij samen met vele andere bestuurders tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het manifest houdt in dat de gemeente producten en diensten duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkoopt. Dit draagt bij aan de transitie naar een duurzame economie.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen helpt de gemeente en andere overheden om duurzaamheidsambities te realiseren, zoals de overgang naar een circulaire economie en een toekomstbestendig energie- en klimaatbeleid. In het Position Paper Duurzaamheid gaf de gemeente al aan om aan de slag te willen met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Hier maakt de gemeente Zundert nu werk van. Later dit jaar volgt er een actieplan waarin de focus wordt bepaald, dit is een van de voorwaarden om deel te nemen aan het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Bij wijze van proef gaat de gemeente al aan de slag met een aantal projecten. Er wordt dan gekeken bij de uitvraag welke aspecten van duurzaamheid meegenomen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat eisen gesteld worden aan het recyclen van afval bij projecten die voor de gemeente uitgevoerd worden door derden.

De gemeente zet hiermee stappen naar een toekomstbestendige en duurzame omgeving.

Bron: Gemeente Zundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen