Informatie over coronavirus in duidelijke taal

Foto: Stichting Lezen en Schrijven

Er wordt door de overheid, organisaties en media veel informatie verstrekt over het coronavirus. Er zijn echter in Nederland zo’n 2,5 miljoen volwassen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

Het gebruik van een computer of een smartphone kan daardoor moeilijk zijn. Vanzelfsprekend is dan alle informatie over het coronavirus ook veel en moeilijk.

Stichting Lezen en Schrijven vindt het van levensbelang dat iedereen in Nederland deze informatie begrijpt. Daarom bundelt de stichting begrijpelijke informatie voor laaggeletterden op hun website. Op lezenenschrijven.nl/corona staan links naar posters, flyers en video-animaties. Iedereen kan de materialen downloaden en gebruiken.

Ook zet de stichting zich ervoor in dat laaggeletterden tijdens de coronacrisis kunnen blijven leren. Op de site staat daarom ook een overzicht van lesmateriaal en tips voor het (online) begeleiden van laaggeletterde cursisten.

Corona.steffie.nl

Dinsdag 31 maart is ook de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt, de al welbekende, uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Steffie beantwoordt vragen als: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod.

De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid. Met de website wil de bekende webhulp Steffie voorzien in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Bron: Stichting Lezen en Schrijven, Rijksoverheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen