Zonnig weekend op komst

Foto: Pixabay License

Zaterdag wordt het behoorlijk zonnig en de temperatuur ligt dan rond de 12 graden. Zondag is er zelfs kans op 19 tot 20 graden. De lente lijkt er nu toch echt aan te komen.

Het weekend van 21 en 22 maart trokken veel Nederlanders er massaal op uit om van het mooie weer te genieten. Parken en stranden werden druk bezocht. Een NL-Alert werd verspreid op zondag om de coronamaatregelen onder de aandacht te brengen. En in de loop van de dag werden er waarschuwingsborden bij de ingangen van natuurgebieden en parken geplaatst en stranden werden gesloten.

Aankomend weekend belooft het wederom mooi weer te worden. Met dit soort temperaturen in het vooruitzicht moeten we onszelf bedwingen om niet massaal naar buiten te gaan.

Dinsdag 31 maart heeft de Ministeriƫle Commissie Crisisbeheersing besloten om de maatregelen, die zijn genomen in de aanpak tegen het coronavirus, te verlengen tot en met 28 april. De commissie hoopt dan ook dat iedereen dit weekend binnen blijft. Wie van het mooie weer wil genieten, moet niet vergeten zich aan de voorschriften van het kabinet en het RIVM te houden. Dit betekent dus zo veel mogelijk thuis blijven en afstand houden van anderen.

Ondertussen blijven de maatregelen gelden

  • Vermijd drukke plekken
  • Als je met meer dan twee personen bent, houd dan 1,5 meter afstand.
  • Ga alleen naar buiten als het echt nodig is.
  • Ga niet naar buiten als je last hebt van verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, hoesten of koorts.
  • Gun een ieder de ruimte en houd 1,5 meter afstand.

De handhavers zien hier streng op toe en zij zullen mensen aanspreken en eventueel boetes uitdelen.

Wat kan wel?

Begin het weekend met de lente in huis te halen door de ramen open te doen. Geniet thuis met open raam, op het balkon of in de tuin van de zon en het mooie lenteweer. Verzorg de planten die je binnen, op het balkon of in de tuin hebt staan. Heb je dit niet zoek dan een rustige plek in de buurt op en houd afstand van elkaar.

Even kort naar buiten kan om de hond uit te laten, een frisse neus te halen, boodschappen te doen of om iets voor een ander te doen. Even een rondje gaan hardlopen of fietsen kan ook, maar ga alleen en houd afstand van elkaar. Jonge kinderen tot 12 jaar mogen in groepen buiten spelen.

Tenslotte, geniet van het weekend.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen