Kamermuziekfestival Classical Encounters 17 mei online te zien

Foto: Classical Encounters

Op zondag 17 mei, klinkt live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag, Classical Encounters. De organisatie nodigt iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag.

Het kamermuziekfestival Classical Encounters (voorheen Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag) laat Den Haag en omstreken jaarlijks vijf dagen lang bruisen van kamermuziek. Net als vele andere evenementen kan ook het festival niet op de gangbare manier doorgaan en dus besloot de organisatie om te kijken naar wat er wél mogelijk was. Het resultaat is een digitaal kamermuziekfestival, bij wijze van experiment. Net zoals in de vorige edities zijn er concerten, lezingen, interviews en muzikale intermezzo’s.

Presentatrice Dieuwertje Blok zal het publiek, via een common room, betrekken bij de show. Ook is er live contact met musici uit binnen- en buitenland die er nu niet bij kunnen zijn. Zo treedt pianist Kit Armstrong op met Bachs Goldbergvariaties, vanuit zijn eigen kerk in Noord-Frankrijk.

Virtueel ticket
Het festival is op zondag 17 mei van 12:00 tot 18:00 te volgen via de livestream op http://www.classicalencounters.nl/classical-encounters-online/. De livestream is gratis te bekijken. Wie wil kan een donatie doen door een virtueel festivalticket te kopen.

Bron: Classical Encounters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen