Kwart bedrag voor Nannes rolstoelbus is binnen: “De wereld staat nog niet zo in brand als dat het doet lijken. Er zijn veel mooie momenten.”

Foto:

De 6-jarige Nanne van den Broek uit Rucphen is meervoudig gehandicapt en ze heeft dringend behoefte aan een rolstoelbus. De kosten voor zo’n bus bedragen € 40.000,-. Echter wordt zo’n bus niet vergoed. Daarom zijn haar ouders gestart met het inzamelen van bierdopjes, blikjes en oud ijzer. Ondertussen is het bedrag van € 10.000 ,- gepasseerd. “Een kwart van het bedrag is binnen. Maar we hebben nog een lange weg te gaan.” Zegt Sandra van den Broek, Nanne’s moeder. “We ontvangen heel veel steun vanuit de gemeenschap. Met die steun bereik je wel veel sneller je doel.”

Nanne heeft een zeer slechte start heeft gemaakt bij haar geboorte. Ze is niet alleen veel te vroeg en te klein geboren, ze heeft ook een zeer zwaar herseninfarct gehad in haar mama’s buik. Hierdoor zijn verschillende diagnoses ontstaan waar Nanne dagelijks mee moet leven, waaronder cerebrale parese. Echter werd er ook na tien maanden het syndroom van West (epilepsie) ontdekt. Deze vorm van epilepsie deed Nanne volledig stil staan in haar ontwikkeling. Na de diagnose Cerebrale Parese (bilateraal) hoorden haar ouders van de artsen dat Nanne nooit zou kunnen lopen en of praten. Gelukkig laat Nanne haar ouders versteld staan na heel veel revalidatie en oefenen loopt ze mega kleine stukjes, met haar ouders om haar heen daar zij niet stabiel loopt. Ook zegt ze woordjes. Echter zal Nanne levenslang rolstoel afhankelijk zijn. “We hebben het nodige dus al meegemaakt in de afgelopen 6 jaar en ongelofelijk veel zelf opgelost en in werking gezet.” Zegt Sandra.

Doordat Nanne groeit zal de volgende rolstoel niet meer in de auto passen, waardoor ze over moeten stappen naar een rolstoelbus. “Helaas zijn wij niet in de gelegenheid om deze bus zelf te bekostigen.” (de bus kost +- € 40.000,-) “Daarom zijn we deze Facebook-pagina gestart. Wij vinden het enorm vervelend om geld te vragen, daarom hebben wij een actie opgezet waar we mensen vragen om kroonkurken voor ons te sparen.” Deze worden dan verzamelt en ingeleverd, zodat er op deze manier gespaard kan worden voor een rolstoelbus voor Nanne.

Hulp vanuit de gemeenschap

Kunsthandelaar Ton Jaspers uit Rucpphen besloot drie werken te veilen voor Nanne, De eerste veiling bracht € 425,- op. “Het tweede werk bracht € 555,- op. Dat was een heel mooi doek met een bijzonder verhaal van iemand die meedeed aan het tv-programma ‘Over mijn lijk’ en die inmiddels overleden is.” Vertelt Sandra. Het derde stuk werd zaterdag 13 juni geveild. Dit was een Inter-shirt van ex-voetballer Wesley Sneijder dat hij zelf gesigneerd had. Dit is voor € 1.200,- verkocht.

“Een inwoonster uit Rucphen heeft handgemaakte kaarten gemaakt die ze gaat verkopen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de rolstoelbus voor Nanne.” Vertelt Sandra duidelijk onder de indruk. “Het is ongelooflijk. Je ontmoet zo’n mooie mensen die bereid zijn te willen helpen.” Zo zijn er al inwoners betrokken uit Rucphen, Steenbergen, Roosendaal, Zundert, Dongen en Breda. Daar organiseren Wendy Chantrel en Koen Lous ongeveer half Breda voor ons. De wereld staat nog niet zo in brand als dat het doet lijken. Er zijn veel mooie momenten.”

Mocht u ook oud ijzer hebben dan is dit zeer welkom. De kroonkurken mogen bij de familie thuis worden ingeleverd.

  • Van Wesemalestraat 17
    4715 BA Rucphen
    0652586862

De handgemaakte kaarten zullen verkocht worden bij Bloem & deco bij Anita, Raadhuisstraat 13, 4715 CB Rucphen.

Meer informatie over de actie vindt u op de Facebook-pagina ‘Rolstoelbus voor Nanne’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen