Brabant biedt bezoekers natuurlijk ruimte

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Nu met het warme weer is de populariteit van fietsen en wandelen in Brabant flink gestegen. VisitBrabant Routebureau, de organisatie die meer dan achttienduizend kilometer routes in Brabant beheert, meldt meer dan een verdubbeling van het aantal gebruikers.

Zelfs de beperkingen door het coronavirus zorgde ervoor dat meer mensen de deur uit gingen om te wandelen en fietsen. Met het opengaan van de horeca en de drang naar ruimte en veiligheid van zowel bewoners als bezoekers, is de verwachting dat die populariteit verder zal stijgen.

VisitBrabant neemt hierin het voortouw om de verwachte drukte goed te organiseren. Zij doen dit samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap. En inmiddels is er ook afstemming met de Brabantse veiligheidsregio’s. Onder andere via social media zullen VisitBrabant en alle andere relevante stakeholders in de Brabantse vrijetijdssector, bewoners en bezoekers actief informeren over drukke plekken in Brabant.

Online meldsysteem
Op een online kaart kunnen fietsers en wandelaars direct zien hoe druk het is bij de Brabantse natuurgebieden: van groen (rustig) tot oranje en rood (te druk). 24/7 wordt het systeem gemonitord door vertegenwoordigers van de natuurgebieden en vrijwilligers van VisitBrabant Routebureau houden continu de situatie in de gaten. De officiële meldingen worden direct verwerkt in de kaart. Recreanten kunnen via een online meldsysteem ook de drukte van locaties tippen.

Onbezorgd genieten in Brabant
De overzichtskaart, alsook het meldpunt, staat op een speciaal ingerichte campagnewebsite ter promotie van Brabant als vakantiebestemming. Op deze website kunnen mensen bovendien zélf hun favoriete fiets- of wandelroute uitstippelen, zich laten inspireren door één van de vele belevingsroutes in Brabant en gebruik maken van allerlei andere routediensten.

VisitBrabant deelt daarbij bovendien leuke tips en volop inspiratie over alternatieve locaties in de omgeving die op dat moment wel de gewenste rust, ruimte en veiligheid bieden. Op deze manier worden juist ook de minder bekende pareltjes van Brabant nadrukkelijk voor het voetlicht geplaatst.

Bron: VisitBrabant

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen