1e Zondag van juni: Tuin Toer Zundert 2020

Foto: Tuin van Leo en Liana Koeken

ZUNDERT / RIJSBERGEN – WERNHOUT / ACHTMAAL – Zondag 5 juli stellen 6 tuinen en 1 kwekerij hun deuren open voor het publiek. Men kan heerlijk van tuin naar tuin rijden en in alle rust rondwandelen en genieten.

Publiek is van harte welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De organisatie verzoekt wel rekening te houden met de Covid-19 maatregelen en gepaste afstand te bewaren.

De onderstaande tuinen zijn te bezoeken:

Tuin Stan en Maria Vorsselmans-Lodders, Krochtenweg 3, Zundert
Een tuin gelegen in een bosrijk gebied. Het huis bij de tuin behoorde vroeger bij het kasteel van Maxburg en is gebouwd in 1874. De tuin is 25 jaar geleden aangelegd. Er is ook een fruittuin en een behoorlijke groentetuin.

Tuin de Geesthof van Kees en Lida van Gaal, Achtmaalseweg 139, Achtmaal
Tuin van 0,5 ha. Uitgestrekt gazon met rondom een verzameling van ruim 800 niet alledaagse bomen, struiken en vaste planten.
Collectie van een veertigtal, vooral speciale buddleja soorten (vlinderstruiken). Ook staan er door de tuin verspreid een vijftigtal  salvia soorten. Alle planten zijn voorzien van een naamplaatje. Hobby matig vermeerderen we verschillende planten uit de tuin die te koop zijn.

Tuin van Leo en Liana Koeken, Groenestraat 26, Achtmaal
Niet perfect, wel gezellig! Onze tuin is ongeveer 1500m2 en stukje bij beetje tot stand gekomen. Ruim 30 jaar geleden begonnen met een grasveldje voor de kinderen met wat borders. Vervolgens stukje kwekerij er bij gepakt en tuinhuisje gebouwd. In 2011 weer stukje kwekerij opgeofferd dus inmiddels hebben wij voldoende ruimte voor ieders wensen! (moestuin, druiven – waarvan Leo wijn maakt – speelhuisje, kabelbaan, gazon en véél bloemen (een-jarigen, vaste planten en heesters))

Tuin van Kees en Corry van Aert, Achtmaalseweg 138, Zundert
Boerderijtuin met een gevarieerde beplanting met een rotstuin, een vijver, fruitbomen en een groentetuin met wat keramiek. In de kas worden groenten gekweekt. De tuin is in gedeelten aangelegd. Het grootste gedeelte is in 2016 aangelegd op de plaats van de voormalige paardenwei. De tuin is naar eigen inzicht aangeplant.

kwekerij Lowgardens, Maalbergenstraat 26, Wernhout
Als kwekerij van een diversiteit aan zeldzame en bijzondere plantensoorten is Lowgardens Nurseries een walhalla voor de plantenliefhebber. In onze zintuigen-strelende tuin kan je heerlijk ontspannen en genieten van alle rust. Aangename zithoeken nodigen uit voor kruidenthee, -koffie en plantaardige, huisgemaakte lekkernijen van het seizoen. Het Botanisch Atelier is een klein en sfeervol atelier, centraal gelegen op de kwekerij met een doorlopende expositie van botanische kunstwerken met als rode draad etnobotanie.

Pluktuin Blommenveld, Kees en Marianne Hertogh, Raambergweg 7, Zundert
De Pluktuin is in juli 2019 open gegaan voor bezoekers. Je kunt tijdens je fiets of wandeltocht even onder het genot van een kop koffie/thee komen uitrusten op het terras bij het bakhuisje. En genieten van de tuin met vele verschillende bloeiende vaste planten, zomerbollen, knollen en vele eenjarige bloemen. Hier en daar staan bankjes om alles goed te bekijken. Ook bij de vijver gebeurt van alles want de bloeiende planten trekken veel insecten en vlinders aan. Alle bloemen mogen geplukt worden. Als je zelf een boeket wilt plukken krijg je een emmer en een schaar. Door de slinger paadjes in de tuin zijn alle bloemen goed bereikbaar.

Tuin van Rina en Ton Martens, Boomkensevaart 5, Rijsbergen
De landschapstuin van Ton en Rina is een stukje natuurgebied in de achtertuin. Het perceel is 7000 m2. De tuin werd aangelegd in 2006. Een tuin met inheemse bomen en beukenhagen, een vijver van 200 m2, een wilde bloemenslootje, boomgaard, moestuin, een weiland met strook 1 jarige bloemen en er scharrelen gezellig wat kippen rond.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Tuintoerzundert.
Bekijk het evenement van Tuin Toer Zundert ook op facebook

Ingezonden door: Tuintoerzundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen