Moeder Nicole van Elteren (34) is ten einde raad: Elf maanden oude Teleza heeft dringend hartoperatie in Nederland nodig

Foto: Amanda van Elteren

MALAWI / ZUNDERT – De 11 maanden oude Teleza, dochter van Zundertse Nicole van Elteren, werd in Malawi geboren met vier gaatjes in haar hartje. Drie ervan zitten tussen twee hartkamers in. Om te voorkomen dat ze sterft, moeten die snel worden gedicht. Dit kan echter alleen door middel van een operatie die in Afrika niet kan worden uitgevoerd.

In Nederland kan Teleza wel geopereerd worden, hier heeft ze alleen een Nederlands paspoort voor nodig. Haar twee adoptiezussen, Maria en Diana, hebben deze gewoon gekregen, maar Teleza krijgt hem niet. Nederland erkent de adoptie door Nicole niet.

Zonder paspoort kan de verzekering Teleza’s operatie in het Leids Universitair Medisch Centrum niet vergoeden, en de familie heeft niet het geld om deze operatie te kunnen bekostigen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De 11 maanden oude Teleza ligt inmiddels al meer dan een maand in het ziekenhuis en is volkomen afhankelijk van de beademing.

Geen tijd te verliezen
Tijd is er niet. Teleza ligt inmiddels al meer dan een maand in het ziekenhuis en is volkomen afhankelijk van de beademing. Haar gezondheid rent achteruit. Als ze niet snel naar Nederland wordt gebracht is haar conditie waarschijnlijk te slecht voor een operatie of zelfs al om te vliegen. Zodra het visum van Teleza binnen is vliegen Nicole, Diana, Maria en Teleza naar Nederland onder medische begeleiding.

Zorg voor anderen
Nicole van Elteren, oorspronkelijk uit Zundert, runt al acht jaar een kindertehuis in de regio Nkhoma, Malawi. Hier helpt ze inwoners bij talloze projecten. Nu is het echter Nicole die hulp nodig heeft, voor Teleza.

Vandaar dat Nicoles zus, Amanda van Elteren uit Oosterhout, een doneeractie is gestart via GoFundMe. Op die manier hoopt zij, op tijd, genoeg geld op te kunnen halen voor de operatie van haar nichtje. Zodat Teleza in leven blijft. Haar zus heeft zich altijd ingezet voor de zorg van anderen, het is nu tijd om iets voor haar en haar dochter terug te doen.

Foto’s: Amanda van Elteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen