2nd Life@Ingrid sinds 22 september in nieuw pand aan de Molenstraat

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

ZUNDERT – 2nd Life@Ingrid is vanaf dinsdag 22 september te vinden op het nieuwe adres Molenstraat 48. In het nieuwe pand is ruimte voor nog meer kleding, fair trade (cadeau) artikelen, streekproducten en een beetje brocante.

Tweede handskleding
Met de verkoop en recycling van tweede handskleding hoopt eigenares Ingrid Damen een taboe te doorbreken om mensen aan te sporen bewuster met het milieu om te gaan. “Mijn doel is tweedehands kleding de norm maken, er is al zoveel kleding in omloop. De kledingindustrie is de grootste milieuvervuiler ter wereld!” Ingrid verkoopt nu twee jaar tweede handskleding. Haar collectie bestaat uit de betere merkkleding. Die moet er nog goed uitzien en van goede kwaliteit zijn.

Weliswaar werd het na twee jaar nodig om te gaan verhuizen. “Het oude pand begon uit zijn jasje te groeien. De kledingrekken raakten te vol waardoor het afbreuk deed aan de presentatie.” Ingrid kan rekenen op ruim 350 inbrengers voor kleding. Die wil ze ook graag kunnen presenteren en als het kan voor een langere tijd. “In het nieuwe pand heb ik meer rekken ter beschikking en nu komt de collectie veel beter tot zijn recht. In plaats van 2 maanden kan ik de kleding nu 3 maanden presenteren zodat ook de collectie met het seizoen meekan.”

Fairtrade
Het aanbod aan fairtrade artikelen zal de komende tijd verder uitgebreid worden. De fairtrade producten zijn gemaakt door mensen in ontwikkelingslanden. “De fairtrade artikelen in de winkel zijn allemaal vervaardigt onder goede arbeidsomstandigheden en mensen krijgen een eerlijk loon. Iedereen wil toch een eerlijk loon?” Zelf is Ingrid ook vaker in Uganda geweest. Daar richtte zij de stichting ‘Let the Children Play’ op. Mede door dit initiatief geïnspireerd geraakt om ook meer fair trade artikelen te verkopen. “Ik heb gezien hoe belangrijk het voor de mensen daar is dat ze een eerlijke vergoeding en loon krijgen. Daar let ik bij de producten dus ook heel erg op.” Klanten kunnen er dus zeker van zijn dat de fairtrade artikelen over het fairtrade keurmerk beschikken en onder eerlijke arbeidsomstandigheden en voorwaarden vervaardigt zijn.

Naast de tweede handskleding en fairtrade artikelen, valt er nog veel meer te snuffelen bij 2nd Life@Ingrid. Klanten kunnen zich vergapen aan de vele brocante artikelen en streekproducten uit Brabant. Zoals Jam uit Effen, Zundertse stroopwafels, Pindakaas uit Tilburg en Koekjes van de Koekjesfabriek uit Breda. Met achter elk artikel wel een verhaal. Ook voor officiële pasfoto’s voor o.a. rijbewijs en paspoort is een ieder van harte welkom!

Knus huiselijk, sfeervol. Gewoon een lekker gezellige snuffelwinkel.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 09:30 / 17:30
Zaterdag 10:00 / 17:00

Adres: Molenstraat 48 4881 CS Zundert
Telefoon: +31 6 233 947 09
Website: 2ndlifeatingrid.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen