Cultuurplatform Zundert zoekt vertegenwoordiger van de culturele verenigingen voor werkgroep De Schroef

Foto: Cultuurplatform Zundert

ZUNDERT – Op dit moment loopt er een participatietraject, georganiseerd door de gemeente, over de herontwikkeling van Cultuurcentrum De Schroef. Een van de aanbevelingen die daaruit voortvloeien, is het aanstellen van een werkgroep die belast wordt met het verder helpen uitwerken van een definitief plan voor een nieuw cultuurcentrum.

De gemeente omschrijft dat als volgt: “In deze werkgroep is elke toekomstige gebruikersgroep vertegenwoordigd. De werkgroep zorgt ervoor dat het gebouw voorziet in de behoeften van de toekomstige gebruikers. Ook denkt de groep in het algemeen belang. Met de ingebrachte kennis en expertise maakt de werkgroep een ontwerp, waarin zo veel mogelijk partijen een thuis vinden. Partijen zoals lokale culturele verenigingen, het sociaal domein, welzijnsorganisaties, en gemeente.”

In totaal – zo stelt de gemeente voor – bestaat de werkgroep straks uit 6 personen, waarvan er 3 uit het culturele veld zijn. Stichting CultuurCentrum Zundert en Stichting Cultuurplatform Zundert leveren elk 1 vertegenwoordiger, de derde komt van de theater- en muziekverenigingen of van andere verenigingen of stichtingen met een culturele doelstelling.

Cultuurplatform Zundert neemt nu het initiatief om de vertegenwoordiging namens de verenigingen te organiseren. Omdat de gemeente uiterlijk 9 oktober wil weten wie die vertegenwoordiger is, wordt de volgende aanpak gehanteerd:

  1. Voor 7 oktober 10.00 uur kunnen verenigingen per mail een kandidaat voordragen bij het Cultuurplatform.
  2. Het Cultuurplatform verzamelt alle kandidaten en legt die zo snel mogelijk op diezelfde dag voor aan de verenigingen die iemand hebben voorgedragen.
  3. Voor 8 oktober 20.00 uur brengen deze verenigingen één stem uit op een van de kandidaten.
  4. Meteen daarna worden die avond nog de stemmen geteld en de uitslag aan de verenigingen meegedeeld.
  5. In de loop van vrijdag 9 oktober meldt het Cultuurplatform deze kandidaat aan bij de gemeente.

Voor aanmeldingen of meer informatie: [email protected]

Ingezonden bericht: Stichting Cultuurplatform Zundert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen