Natuurwerkdag lanceert de actie #natuurinjetuin op 7 november

Foto: Capri23Auto / Pixabay License

De organisatie van de Natuurwerkdag roept heel Nederland op om op zaterdag 7 november mee te doen aan de actie #natuurinjetuin. Elk jaar op de eerste zaterdag van november zetten ruim 14.000 deelnemers in heel Nederland zich in voor natuur en landschap op de Natuurwerkdag. De 20e editie van deze dag is afgelast door de huidige coronamaatregelen en daarom lanceert de organisatie van de Natuurwerkdag een website met tips, filmpjes en inspiratie om op 7 november in eigen tuin aan de slag te gaan voor biodiversiteit.

Met een aantal simpele tips kunnen mensen zaterdag 7 november zelf aan de slag in hun tuin. Op de website van de Natuurwerkdag wordt vrijdag 6 november bijvoorbeeld getoond hoe er in de tuin schuilplekjes voor de salamander of egel gecreƫerd kunnen worden. Ook wordt uitgelegd waarom het beter is om de tuin niet winterklaar te maken.

Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Bron: Natuurwerkdag, GroeneRuimte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen