“Mensen beseffen hoe waardevol het is om een eigen plekje te hebben.”

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

KLEIN-ZUNDERT – Eind mei 2020 heeft de regio Zundert er een nieuwe makelaar bij gekregen. ViaLieke Makelaardij heeft in deze korte periode zowel menig koper en verkoper op succesvolle en laagdrempelige wijze van dienst mogen zijn. Lieke Martens-Vermeeren is het gezicht achter dit jonge Makelaarskantoor dat gevestigd is in Klein-Zundert.

Lieke groeide op in Rijsbergen, op een boerderij. Haar ouders runnen samen met haar broer een melkveebedrijf, dus het ondernemen zit haar in het bloed. “Het was altijd hard werken, ondernemen en weinig op vakantie. En toch heb ik niets gemist in mijn jeugd.” Ze woonde in Rijsbergen, vervolgens in Breda, toen ze haar huidige man heeft leren kennen en sinds vier jaar in Klein-Zundert. “Wat dat betreft heb ik overal wel gewoond. In het dorp, buitenaf en in de stad. Daardoor kan ik mij ook inleven in verschillende situaties en dat komt mij goed van pas in mijn vak.”

Nog geen twee jaar geleden heeft Lieke zich laten omscholen tot makelaar. Daarvoor werkte zij zeven jaar bij de Rabobank in Zundert, waarvan de laatste  4 jaar als financieel adviseur woningfinancieringen voor particulieren. “Daar is het makelaarsvak beginnen te kriebelen.” Vertelt Lieke. Vrijwel direct had ze het plaatje in haar hoofd hoe ze dat in de toekomst wilde gaan doen: Een informele sfeer en laagdrempelig contact met haar klanten, als zelfstandig makelaar.

Stage en werkervaring

Naast haar werkervaring bij de Rabobank, deed Lieke ook veel ervaring op bij Thuiz Makelaardij in Chaam. “Ik heb de eigenaresse Benthe Geerts benadert om koffie te drinken en te vragen hoe zij als zelfstandige is gestart. Ik volgde haar al een tijdje en vond het leuk hoe zij te werk gaat. Tegelijkertijd zocht zij ook personeel en vroeg ze of ik niet bij haar wilde komen werken. Zij wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar het was wel een kans om ervaring op te doen terwijl ik nog een studie aan het volgen was.”

Na twee maanden stage werd Lieke aangeboden om bij Thuiz Makelaardij in dienst te gaan. Gedurende een jaar kon ze er naast haar studie werken. “Vanaf dat moment mocht ik alles doen. Van waardebepalingen en bezichtigingen tot koopaktes opstellen.” Lieke leerde ook dat het contact met klanten heel laagdrempelig kan zijn. “Je hoeft niet altijd strak in pak gekleed te gaan. Als je je afspraken nakomt, korte lijntjes behoud met klanten en eerlijk zegt waar het op staat, schep je ook vertrouwen.”

Al had ze graag gewild dat Lieke kon blijven, kon Benthe na een jaar met trots afscheid nemen. “Ik had al besloten dat mijn contract in januari niet verlengd zou worden, omdat ik uiteindelijk iets voor mezelf wilde doen. Maar Ik ben heel blij dat ze mij die kans geboden heeft.”

Nog maar weinigen konden toen voorzien dat het land gedeeltelijk plat zou komen te liggen. Ook voor Lieke was het een bijzondere tijd. ” Ik had maandag nog examen, de volgende dag ging alles in lockdown en een paar dagen later, ben ik bevallen van onze tweede zoon. Dus het was echt allemaal op het nippertje. Toen mijn zoon twee weken oud was ben ik helemaal gaan focussen op de start van mijn bedrijf. En dat gaf ook veel energie om daarmee aan de slag te zijn.” Ondanks de drukke periode heeft ze een goede start kunnen maken. “Ik heb vertrouwen in mijn eigen weg die ik ben ingeslagen, waarin ik mijn eigen visie kan toepassen. Mensen hebben mij ook heel goede recensies gegeven dus dat geeft ook heel veel vertrouwen.”

Trends verschuiven op de woningmarkt

Dat het lastig is om in deze tijd überhaupt een woning te vinden beaamt Lieke. “Iedereen dacht dat de markt wel zou stabiliseren, maar die is juist geëxplodeerd! Er is een ontzettend woningtekort. Ook in de grens- en buitengebieden.”

Waar mensen de afgelopen jaren naar de steden trokken, lijkt die trend nu weer om te keren. Lieke geeft aan dat dat ook met de huidige tijd te maken heeft. “Door de corona willen mensen meer ruimte zowel in als om het huis. Bij een appartement is nu een balkon echt belangrijk. Want het is niet meer zo vanzelfsprekend dat je even een terrasje kan gaan pakken. Mensen beseffen hoe waardevol het is om een eigen plekje te hebben, waar je even naar buiten kan. Of een aparte ruimte in huis die als thuiswerkplek kan dienen.”

En Lieke weet uit eigen ervaring maar al te goed hoe belangrijk die thuiswerkplek is. “Ik heb aan huis een kantoor waar ik mijn werk doe.”

Een plek waar je je thuis kunt voelen

Om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, denkt Lieke zoveel mogelijk met haar klanten mee om uit te vinden wat voor hen passend is. “Ik luister naar de wensen van potentiële kandidaten om ideeën en mogelijkheden te scheppen voor het huis. Die rol vergt creativiteit en inlevingsvermogen. Bijvoorbeeld potentiële kopers die graag een inloopkast wilden en daar bleek de huidige babykamer in dat huis geschikt voor te zijn. De beste koper is degene die zich er echt ziet wonen en waar alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. En wanneer ik voel dat die puzzelstukjes niet op hun plaats vallen, dan probeer ik dat voorzichtig te peilen. Een woning vinden voor mensen waarbij dat complete plaatje klopt, dat geeft mij energie en dat is ook echt mijn passie.”

“Een plek waar je je thuis kunt voelen, is waar je op je gemak bent, je lekker kunt terugtrekken en helemaal jezelf kunt zijn. Dat gevoel gun ik iedereen en ik begeleid mensen graag om die droom te kunnen realiseren.”

ViaLieke Makelaardij verzorgt  verkoop en aankoop van woningen en is actief in de plaatsen Achtmaal, Klein-Zundert, Rijsbergen, Zundert, Wernhout en Schijf.

ViaLieke Makelaardij
Pastoor van Vessemstraat 28
4882 NJ Klein-Zundert
Tel. 076 596 32 79
www.vialiekemakelaardij.nl
[email protected]

– Advertorial –

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen