Nationale Voorleesdagen dit jaar grotendeels digitaal

Foto: © Tekst en illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari. Traditiegetrouw leest prinses Laurentien voor, dit keer doet zij dat in het tv-programma ‘Zin in Zappelin’ op woensdagochtend 20 januari.

Het voorleesboek is het Prentenboek van het Jaar: ‘Coco kan het’, dat is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het boek gaat over de babyvogel Coco die het heel spannend vindt om voor het eerst zijn vleugels uit te slaan. Het boek is gekozen als Het Prentenboek van het Jaar door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.

Dit jaar is de achttiende editie van De Nationale Voorleesdagen, een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Als de voorleesmomenten in de Bibliotheken door corona niet door kunnen gaan, kun je samen met je peuter en kleuter online van de leukste verhaaltjes blijven genieten. In de afleveringen van Spoorlezen nemen enthousiaste verhalenvertellers je mee op avontuur.

Kom alvast in de stemming en dans en zing mee met het vrolijke liedje ‘Coco kan het!’, speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/JM60uR9Z5p4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Bron: Nationale Voorleesdagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen