Deze week in het zonnetje: Lieve Jamie

05 apr 2022, 15:34 Nieuws
img 3536
Jamie is een leuke kruising van 3 jaar die oorspronkelijk uit Portugal komt. Zij is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.
Jamie kan bepaalde dingen soms wat eng vinden. Ze vindt het spannend als ze bovenlangs over haar kopje aangeraakt wordt en het omdoen van haar tuigje is voor haar daarom nog wel een dingetje. Door haar iets lekkers te geven als we haar tuigje aandoen, leren wij haar om dit met iets positiefs te associëren. Zodra haar tuigje aan is, gaat Jamie graag mee wandelen. Ze vindt het erg leuk om samen dingen te ondernemen en te leren. Jamie is vriendelijk richting andere honden, al kan ze soms wel een tikkeltje te druk zijn. Deze jongedame heeft echt een jachtinstinct en gaat graag achter vogels en katten aan. Haar vorige eigenaar liet haar om deze reden nooit loslopen en wij adviseren haar nieuwe baasje dit ook niet zomaar te doen.
Ze wordt vanwege haar jachtinstinct niet bij katten of andere kleine huisdieren geplaatst. Mogelijk kan ze wel bij een andere hond van hetzelfde formaat geplaatst worden. Jamie kan na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Ze verblijft dan in een bench.
Jamie is door onze dierenarts nagekeken en zij hebben geconstateerd dat ze aan beide knieën Patella luxatie graad 1 heeft. Dat betekent dat haar knieschijven wat los zitten. Graad 1 is de lichtste vorm en op dit moment heeft ze er weinig last van. Soms kan ze wat stijver op haar achterhand lopen. Dit probleem komt vaker voor bij honden van klein formaat en vaak genoeg kunnen ze er goed oud mee worden. We kunnen natuurlijk geen garantie geven dat zij er nooit last van gaat krijgen.
Denkt u dat u deze lieve kleine schat een nieuw huisje kunt geven? Vul dan ons aanmeldformulier in.
Meer informatie: