Lezing door Ron Dirven in het Gele huis

17 feb 2022, 11:12 Nieuws
20200219 zundert ralf kokke jst2833
Vincent van Gogh jr. (1820-1888), kunsthandelaar en peetoom van de beroemde schilder uit Zundert, woonde in Huize Mertersem te Princenhage. Hij was getrouwd met de zus van Vincents moeder.
Zijn betekenis voor leven en werk van zijn neef valt niet te onderschatten. Daarom trokken Ron Dirven en Eva Geene in zijn voetsporen naar het Zuid-Franse Menton, om te onderzoeken waar hij en zijn vrouw overwinterden. Deze reis vormt het vertrekpunt van een lezing waarin de rol van oom ‘Cent’ in de biografie van Van Gogh nader wordt toegelicht. Ook het verhaal van de mysterieuze Bredase kisten komt hierbij aan de orde.
Over Ron Dirven
Ron Dirven (Etten-Leur, 1962) studeerde journalistiek, kunstgeschiedenis en schilderkunst. Sinds 2008 is hij directeur-conservator van het Vincent van GoghHuis in Zundert. Daarvoor was hij verbonden aan Breda’s Museum. De afgelopen decennia houdt hij zich bezig met onderzoek naar de Brabantse biografie van Vincent van Gogh. Hij publiceerde onder meer over de Bredase kisten, Van Gogh in Etten-Leur en Van Gogh monumenten Breda

Meer informatie: