Man uit Nieuwegein mishandeld bij verkeersruzie A16 afslag Breda – Rijsbergen

Foto: Politie Nederland

BREDA / RIJSBERGEN – Een 48-jarige man uit Nieuwegein is zondagavond bij een verkeersruzie op de A16 fors mishandeld. De dader, de bestuurder van een auto met Frans kenteken is nog spoorloos. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De recherche stelt een nader onderzoek in naar het geweldsincident en zoekt getuigen.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij op de A58 op de linkerrijstrook reed. Hij zag dat achter hem een personenauto met Frans kenteken meerdere malen knipperde met zijn koplampen, waarop hij vervolgens naar de rechterrijstrook ging. Het Franse voertuig haalde hem links in en de bestuurder voelde dat die auto tegen zijn linkerachterwiel aanreed. Hij reed daarna richting het knooppunt Galder, sloeg rechts af richting Rotterdam en hij zag dat die Franse auto hem volgde. De bestuurder besloot daarom op de vluchtstrook ter hoogte van de afslag Breda/Rijsbergen te stoppen. Hij zag dat de Fransman achter hem ook stopte en uitstappen. De Franse bestuurder begon de man uit Nieuwegein luidkeels in het Engels en Frans uit te schelden.

Hierna is de aangever een stuk van het verhaal kwijt. Hij werd vervolgens door een getuige bewusteloos met een opgezwollen gezicht naast zijn auto aangetroffen, bovendien waren enkele tanden uit zijn mond geslagen. De Franse automobilist had zich kennelijk uit de voeten gemaakt.  Het gaat om een grijze auto met mogelijk schade aan de rechtervoorzijde.

Oproep
De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Wellicht zijn er automobilisten die zondagavond rond 20.00 uur vanuit Antwerpen richting Rotterdam reden en de twee auto’s nabij de afslag Breda,-Rijsbergen op de afrit hebben zien staan.  De auto van het slachtoffer betreft een grijze Opel Vectra Stationcar. Mogelijk zijn er dashcam beelden opgenomen. Getuigen kunnen bellen met de recherche van het district de Baronie op 0900-8844.  Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het proces-verbaal nummer is 2020235979.

Bron: Politie Nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen