Huis van de week: Gelderdonksestraat 11 Rijsbergen

Foto: Funda / Van Hassel Makelaars o.g.

Ruim vrijstaand levensloopbestendig landhuis met aangebouwde serre, ruime kelder, slaapkamer met badkamer op de begane grond, 3 slaapkamers en een badkamer op de verdieping en ruime zolder met vaste trap. Vrijstaande garage met zolder, 2 bijgebouwen (voormalige kippenschuur en materieelloods).

Prachtig aangelegde tuin rondom, groot verhard erf met 2 opritten. Perceel weiland aan de achterzijde gelegen. Dit landhuis heeft de bestemming Agrarisch. Aankoop van extra grond (ca. 10.940 m²) schuin tegenover het object behoort tot de mogelijkheden.

Ligging
Het landhuis is gelegen in het buitengebied van Rijsbergen, aan een rustige landelijk gelegen weg met voornamelijk bestemmings- en landbouwverkeer. Het dorpscentrum van Rijsbergen is op ca. 5 autominuten gelegen, waar u voor uw dagelijkse benodigdheden keuze heeft uit o.a. meerdere supermarkten, diverse overige winkels, cafés, restaurants, medisch centrum, basisschool en meerdere sportaccommodaties. De straat is voorzien van glasvezelkabel, waarop aansluiting mogelijk is. De aansluiting op de E 19 Breda-Antwerpen is op ca. 5 autominuten gelegen (Hazeldonk). Het uitgestrekte buitengebied van Rijsbergen en Zundert staat garant voor velerlei manieren van ontspanning, zoals o.a. wandelen, fietsen, paardrijden, etc.

Bouwaard
Het huis is traditioneel gebouwd met betonnen begane grond- en verdiepingsvloeren, gemetselde spouwmuren, houten kapconstructie met isolerende dak elementen, gedekt met pannen. De aluminium kozijnen (serre met kunststof kozijnen) zijn voorzien van isolerende beglazingen. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming. De verwarming en het warme water komen van een cv-combi ketel (Nefit ecomline HR, bouwjaar 1998). De garage is eveneens geheel geïsoleerd en voorzien van isolerende beglazingen. Op de voormalig kippenschuur zijn asbesthoudende golfplaten aanwezig.

Begane grond met kelder
De hal met dubbele voordeur, vaste open hardhouten trap en vaste 3-deurs schuifdeurkast (waarvan 1 spiegeldeur) geeft toegang tot de woonkamer, de slaapkamer en de meterkast. De slaapkamer rechtsvoor heeft een eigen goed voorziene badkamer met een inloopdouche, dubbele wastafel met meubel, spiegel en lichtkoof, designradiator, wandbidet, wandtoilet en ligbad. De woonkamer heeft een schouw met deels marmer bekleding en voorzet gashaard. Via de schuif-kiep deur kunt u naar de aangebouwde serre, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de zij- en achtertuin met loopdeur naar het terras. De keuken heeft een hoekkeuken met 2 halfhoge kasten waarin de koelkast en een combi magnetron, natuursteen blad en doorlopende spatwand, 4-pits keramisch kookplaat met rvs afzuigkap, carrouselkast, vaatwasser, 1½ rvs spoelbak en een verlaagd werkblad. Vanuit de keuken kunt u naar de kelder en de bijkeuken. De ruime kelder (ruim 28 m²) heeft een stahoogte van ruim 2,30 m en beschikt over een vaste open trap. De bijkeuken heeft een deur naar de achtertuin en een wastafel. In een vaste kast is de verdeler van de vloerverwarming ondergebracht. In de diepe toiletruimte met wandtoilet en fonteintje zijn tevens de aansluitingen voor de wasmachine en droger gesitueerd.

Verdieping
Vanuit de overloop kunt u naar 3 slaapkamers, een badkamer en een berging-/stookruimte, waarin de cv combiketel, een dakkapel en videhekje boven de trap. De slaapkamers links en rechts hebben beide kastruimten met schuifdeuren in de dakschuinten aan voor- en achterzijde. De slaapkamer midden achter heeft een dakkapel met mooi uitzicht. De slaapkamer rechts beschikt bovendien over een deur naar de vaste trap naar zolder, waaronder een trapkast is gesitueerd. De badkamer heeft een dakkapel en is voorzien van een wastafel, toilet en ligbad.

Zolder
De ruime zolder (ca. 59 m²) bestaat uit 3 ruimten, onderling verbonden door open doorgangen. Hier heeft u zeer veel bergruimte en zelfs de mogelijkheid om er extra (slaap- en/of hobbyruimten) te creëren door het plaatsten van extra dakramen.

Bijgebouwen (ca. 554 en 75 m²)
Achter een haag naast de moestuin is een voormalige kippenschuur gesitueerd, afmeting ca. 13 x 42 m, met een betonnen vloer, gemetselde steens muren van kalkzandsteen blokken, geïsoleerde houten balklaag en houten dakconstructie, voorzien van (asbesthoudende) golfplaten. Achter de garage, tegenover de voormalige kippenschuur is een materieelloods (ca. 8,1 x 9,3 m) aanwezig, welke over de gehele voorzijde is voorzien van dubbele schuifdeuren en verder beschikt over een betonnen vloer, wanden van betonpanelen, houten dakconstructie gedekt met golfplaten (asbesthoudend). Achter deze 2 bijgebouwen is een bij het pand behorend weiland gelegen van ca. 7.270 m².

Tuin
De rondom gelegen verzorgde tuin bestaat uit een grote voortuin met buxus hagen, vaste planten en houtsnipper paden. De zijtuin links heeft een fraai aangelegde vijver waar u vanuit de serre een mooi uitzicht over heeft. De voor- en zijtuin hebben veel privacy door de bomen rondom. Rechts van het huis is een brede oprit welke achter uitkomt op een 2e brede oprit en verhard terrein, waar veel auto’s kunnen staan. Tussen beide opritten is een boomgaard met diverse volwassen fruitbomen gesitueerd. De achtertuin met zeer veel privacy beschikt over een fraai terras en mooie tuin, waar u heerlijk kunt genieten van de rust en van de natuur in de eigen tuin. Naast het terras en deze tuin is een ruime moestuin aanwezig.

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen