Nieuws van het college, 27 februari

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 27 februari 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:

Gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Stichting Zundert Hartveilig
De gemeente beschikt over een volledig dekkend AED-netwerk. Voor de instandhouding van dit netwerk, werkt de gemeente al jarenlang samen met stichting Zundert Hartveilig. De stichting zet zich in onder andere in voor het opleiden van burgerhulpverleners, het beheren van het AED-netwerk en het aan/af melden van AED’s bij Hartslagnu. In november 2023 heeft de gemeente de AED’s van de stichting overgenomen. Om de beschikbaarheid van het AED-netwerk in stand te houden is het van belang om afspraken te maken met de stichting. Daarvoor is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld.

Stemt in met de verlenging van deelname aan ‘Cultuureducatie met Kwaliteit, 2025-2028’
Veel scholen zijn overtuigd van de waarde van Cultuureducatie met Kwaliteit: een landelijk programma dat in de gemeente Zundert al ruim tien jaar zorgt voor duurzame verankering van cultuureducatie in het onderwijs. Zundert doet sinds 20213 mee aan deze regeling. Leerlingen op onze scholen profiteren op deze manier van goed cultuuronderwijs dat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het zorgt voor verbinding, zelfontplooiing en kansengelijkheid.

Stemt in met de invoering van het landelijke tarief voor gecertificeerde instellingen van de jeugdzorg
Er is een landelijk tarief voor de jeugdzorg ontwikkeld. Iedere gemeente gaat dit implementeren, zodat er wordt voldaan aan de landelijke richtlijnen voor tarieven en workload voor GI’s. Het doel is dat het bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van de jeugdzorg en dat ouders en kinderen tijdige, passende en adequate ondersteuning krijgen.

Stemt in met het regionale convenant JeugdzorgPlus 2024-2030 ‘Samen Sterk voor Jeugdigen met een Plus’
Gemeente Zundert heeft met omliggende gemeenten een afspraak gemaakt over de ontwikkelopgave voor JeugdzorgPlus: 0 plaatsingen JeugdzorgPlus in 2030. Om dit te bereiken is een goede samenwerking tussen de Jeugdhulpregio’s West-Brabant Oost, West-Brabant West en Zeeland nodig. Met het convenant JeugdzorgPlus 2024-2030 “Samen Sterk voor Jeugdigen met een Plus” hebben we afspraken over de verdeling van de kosten, het opstellen van beleid, inkoop, monitoring en samenwerking tussen de Jeugdhulpregio’s West-Brabant Oost, West-Brabant West en Zeeland vastgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen